Çevre Planlaması Yapılan Şelaleye Rekor Ziyaretçi - Son Dakika
Yerel

Çevre Planlaması Yapılan Şelaleye Rekor Ziyaretçi

Çevre Planlaması Yapılan Şelaleye Rekor Ziyaretçi

"Tomara Şelalesi Gelişim Planı" kapsamında çevre düzenlemesi, yürüyüş parkuru ve mesire alanları yapılan Tomara Şelalesi, ziyaretçilerin akınına uğruyor.

02.11.2014 12:29  Güncelleme: 10:15

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca 300 bin lira harcanarak çevresinde düzenlemeyle yürüyüş parkurları ve mesire yerleri yapılan Tomara Şelalesi, ziyaretçi rekoru kırdı.

Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tomara Şelalesi'nin kendine özgü yapısıyla Türkiye'de tek, dünyada ise sayılır şelaleler arasında bulunduğunu söyledi.

Altıparmak, Tomara Şelalesi'nin Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce 300 bin lira harcanarak haziran ayı başında gelişim planının tamamlamasıyla adeta ziyaretçi akınına uğradığını belirterek, "Bu yıl şelalemizi 40 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti. İlk kez bu kadar yüksek bir rakama ulaştık, çok mutluyuz" ifadesini kullandı.

Tomara Şelalesi'nin, Çimen Dağları'nda bulunan yer altı sularının bir kaya ortasından çıkmasıyla oluştuğunu anlatan Altıparmak, 40 metre genişliğinde 25 metre yükseklikten akan şelalenin ilçenin doğal ve turistik kaynağı olduğunu kaydetti.

Altıparmak, şelalenin turizme kazandırılması için kaymakamlık, belediye ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından güzel çalışmalar yapıldığını belirterek, "Çevre düzenlemesi, kamelyalar, ağaç köprüler, yürüme parkurları, seyir terasları gibi sayabileceğimiz, bir tabiat doğal parkında neler yapılması gerekiyorsa hepsi yapılmıştır. Güzel görünüm yanı sıra şelaleye ulaşımda da kolaylık sağlandı" diye konuştu.

TOMARA ŞELALESİ HER MEVSİM GÜZEL

Tomara Şelalesi'nin her mevsim ayrı bir güzelliği olduğunu vurgulayan Altıparmak, sonbaharda çevresinde bulunan ağaçların yapraklarının sararması ve değişik renklere bürünmesinin ayrı bir güzellik sunduğunu söyledi.

Altıparmak, oluşan farklı renklerin Tomara Şelalesi'yle bütünleşmesiyle olağanüstü bir güzellik oluşturduğunu dile getirerek, "Sarıdan kırmızıya, beyazdan kahverengine kadar her tür rengi bir arada görmek mümkün. Bu nedenle Tomara Şelalesi'ni sadece yaz aylarında değil, her mevsimde ziyaret etmek mümkün. Her mevsim şelalenin yolu açık" dedi. - Gümüşhane

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çevre Planlaması Yapılan Şelaleye Rekor Ziyaretçi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement