CHP'den 30 Mart Seçimi Değerlendirmesi - Son Dakika
Yerel

CHP'den 30 Mart Seçimi Değerlendirmesi

CHP\'den 30 Mart Seçimi Değerlendirmesi

Adıyaman’da seçimi kaybeden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) teşkilatı, 30 Mart mahalli seçimlerinin sonuçlarını değerlendirdi.

01.04.2014 14:31

Adıyaman'da seçimi kaybeden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) teşkilatı, 30 Mart mahalli seçimlerinin sonuçlarını değerlendirdi.

CHP Belediye Başkan adayı Zeynal Bakır, CHP Adıyaman İl Başkanı Bilal Doğan ve Merkez İlçe Başkanı Hanifi Çavuş, basın toplantısı düzenleyerek, seçimlerin değerlendirmesini yaptılar.

CHP Belediye Başkan adayı Zeynal Bakır, kendilerine gösterilen teveccühün sandığa yansımadığını vurgulayarak, "30 Mart yerel seçimlerinde Adıyaman'dan çıkacak sonuç halkın iradesi ve saygı duyacağız. Hepimiz için, iyi olması için temenni ediyoruz. Adıyaman halkına teşekkür ediyoruz. İyi bir seçim süreci yaşadık. Tüm halkın barış ve huzur içerisinde bu seçimi gerçekleştirmesine çok sevindik. Bunun yanında tüm CHP teşkilatı ve bize destek vererek çalışan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Kendilerine halkın büyük bir ilgisi, alakası ve teveccühü olduğunu ancak bunun bekledikleri düzeyde sandığa yansımadığını ifade eden Bakır, şöyle devam etti:

"Geçmiş seçimlere göre oranımız artmış olabilir ancak biz belediyeyi alacağımıza inanıyorduk. Çünkü bu sonucu AK Parti hiçbir şekliyle hak etmedi. Halkımız bana görü bir düş dünyasında, bir kara sevda gibi boşluğa gidiyor. Umuyorum halkımız açısından bunun sonucu beklediğimiz biçimde sonuçlansın. Çünkü on yıl yerelde iktidar olan AK Parti'nin bütün mahalleleri gezdiğimizde vatandaşlar AK Parti'yle birlikte mahallelerinde hiçbir şeyin değişmediğini söylediler. Madem değişmediyse alternatif sunduk. Boşluğa oy verilmesini, anlamsızlığa oy vermeye anlam veremedik. AK Parti, Adıyaman'da bu oyu alacak hiçbir şey yapmadı. Mevcut yapının geçmişi aratacağı için ciddi endişeler var."

İl Başkanı Bilal Doğan ise, AK Parti'ye verilen oyların geri hizmet olarak dönmediğini ileri sürdü. Doğan, "Bir seçimi daha kazasız belasız bir şekilde sona erdirdik. Hiç kimsenin burnu kanamadan toplumsal barışın hüküm sürdüğü seçim bitti. Sandıktan çıkan irade halkın iradesidir ve buna saygı duyuyoruz. Ancak bu sonucun takipçisi olacağız. Milletimiz 3 dönemdir AK Parti'ye oy veriyor. Ancak bu oyun takipçisi olmuyor. Verdiği oyun hizmet olarak geri dönüp dönmediğini takip etmiyor. Bizler vatandaş adına bu oyun takipçisi olacağız. Adıyaman çevre illere göre çok geride kalmış bir ildir. Çiftçimiz, sanayicimiz mağdur iken yine AK Parti'ye oy verdi. Bunları sorgulayacağız. Biz elimizden geleni yapmaya çalıştık. Projelerimizi sunduk. Adıyaman'ın temel sorunlarına çözüm olacak projelerimiz vardı. Vatandaşlarımız projeye değil, adaya değil, sadece başbakana oy verdiler. Sayın Hüsrev Kutlu için kimse oy vermedi. Ama sandıktan sonuç Hüsrev Kutlu belediye başkanı olmuştur. İnşallah bizi yanıltır iyi hizmet eder. Her şerde hayır vardır derler. Bizde parti olarak ezilenlerin yanında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP'den 30 Mart Seçimi Değerlendirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement