CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin Açıklaması - Son Dakika
Yerel

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, BDP milletvekilleri ile terör örgütü PKK'nın militanlarının bir arada yer aldığı görüntülerin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı rahatsız ettiği kanaatinde olduğunu söyledi.

31.08.2012 14:25

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, BDP milletvekilleri ile terör örgütü PKK'nın militanlarının bir arada yer aldığı görüntülerin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı rahatsız ettiği kanaatinde olduğunu söyledi.

TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu ile CHP Genel Başkan Yardımcıları Adnan Keskin ve Haluk Koç, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin'i ziyaret etti.

Keskin, ziyarette gazetecilerin, 30 Ağustos Zafer Bayramı töreninde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı sohbeti hatırlatması üzerine, Başbakan Erdoğan'a

"BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Şemdinli- Çukurca arasındaki 400 kilometrekarelik bölgenin PKK'nın denetiminde olduğu" yönündeki açıklamasının doğru olup olmadığını sorduğunu belirtti.

Demirtaş'ın bu konuda iddialı cümleler sarf ettiğini dile getiren Keskin, şöyle devam etti:

"Sayın Başbakan'a Demirtaş'ın çok iddialı olduğunu, iddianın toplumda çok olumsuz bir algının oluşmasına katkı yaptığını, Başbakan olarak bu konuda çok ciddi, geniş bir açıklama yapması gerektiğini vurguladım.

Bana bilgi verdi. Bunun doğru olmadığını, haberin çıkmasının propagandaya, PKK değirmenine su taşımaya yönelik olduğunu vurguladı. Bugün, yarın bir televizyon programına çıkacağını, bu konuda toplumu tatmin edici açıklamalar yapacağını ve önümüzdeki günlerde Doğu ve Güneydoğu'da çok geniş alanı kapsayan geziler yaparak, bu konuda çıkarılan haberlerinin doğru olmadığının yansıtılacağını vurguladı."

-"Dokunulmazlıklarla ilgili düzenleme çalışmaları var"-

Adnan Keskin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, milletvekillerinin dokunulmazlığıyla ilgili bir sınırlamanın yapılması gerektiğine Türkiye'nin ihtiyacı olduğunu belirttiğini söyledi.

Keskin, "BDP milletvekillerinin, PKK militanlarıyla yolda karşılaşma görüntülerinin Sayın Başbakanı rahatsız ettiği kanaatindeyim. O konuda bir hazırlık yaptıklarını yakında parlamentoya böyle bir düzenlemenin getirileceğini söyledi. Bana bu konudaki düşüncelerimi sormadı. Böyle bir çalışmaları var" diye konuştu.

Suriyeli mültecilerin kaldığı kampla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Yüce Divanlık suç işleniyor" değerlendirmesi yaptığını hatırlatan gazetecinin, bu konuda girişimde bulunup bulunmayacaklarını sorması üzerine Keskin, şöyle dedi:

"Yüce yargı bizim gitmemizle olacak bir şey değil. Orada biliyorsunuz Türkiye'nin toprakları maalesef keyfi bir yaklaşımla adeta bir başka ülkenin insanlarına tahsis edilmiştir. Parlamentoda bu konuda bir karar alınmamıştır. Herhangi bir yasal düzenleme yapılmamıştır. Sayın Genel Başkanımız bu usulsüz yaklaşıma dünyanın ve Türkiye'nin dikkatini çekmek için böyle bir değerlendirme yapmıştır. Önümüzdeki günlerde her halde partinin atacağı bazı adımları, yetkili kurullarda görüşerek şekillendiririz."

-Zafer Bayramı Resepsiyonu-

Keskin, 30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu'nun Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün rahatsızlığı gerekçe gösterilerek iptal edildiğini, Türkiye çok ilginç siyasi uygulamalarla karşı karşıya olduğunu savundu.

Geçen yıl da deprem ve şiddet gerekçe gösterilerek 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliklerinin "rafa kaldırıldığını" dile getiren Keskin, "Bu yıl da ne büyük tesadüftür ki Sayın Cumhurbaşkanımızın kulaklarında ortaya çıkan bir rahatsızlık 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerinin kutlanmasının engellenmesine gerekçe olarak gösterildi. Temenni ediyoruz Sayın Cumhurbaşkanı'nın rahatsızlığı devam etmez. Gelecek yıl da karın ağrısı olarak devam etmez" dedi.

CHP örgütlerine gönderdikleri genelgeyle resmi törenlerin dışında Zafer Bayramı'nın kutlanılmasını istediklerini belirten Keskin, şunları söyledi:

"Örgütlerimize genelge gönderdik. İktidarın devreye soktuğu yönetmeliği dikkate almadan resmi törenlerin dışında 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına örgüt olarak katılmalarını ve müstakil olarak kendilerinin etkinlik sergilemelerini öngördük. CHP'nin bir yöneticisi olarak arkadaşlarımızın sergilediği bu dirençten dolayı mutluluk duyuyorum. Bu direnç benim heyecanımı artırmıştır."

Keskin, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde, kadınlarını öne çıkararak kutlamalar yapacaklarını sözlerine ekledi.

Muhabir: Ali Rıza Karasu/ Bahri Okumuş

Yayıncı: Osman Kurt - İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement