Çifteler'de Yüksek Okul Sevinci - Son Dakika
Yerel

Çifteler'de Yüksek Okul Sevinci

Çifteler\'de Yüksek Okul Sevinci

Çiftelerliler Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği'nin öncülüğünde yaklaşık 3 yıldır yürütülen Çifteler'e yüksekokul kazandırılması çalışmalarında mutlu sona gelindi.

25.09.2013 13:15

Çiftelerliler Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği'nin öncülüğünde yaklaşık 3 yıldır yürütülen Çifteler'e yüksekokul kazandırılması çalışmalarında mutlu sona gelindi. Çifteler'deki kampüste eğitim ve öğretime açılan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu'nun 2 bölümüne 60 öğrenci kayıt yaptırdı.

Çiftelerliler Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu üyeleri teşekkür amacı ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdiresi Prof. Dr. Gül Durmaz ile ESOGÜ İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanı Necmettin Başkut'u makamlarında ziyaret ettiler. Dernek Başkanı Vedat Çeliker, Dernek Genel Sekreteri Abdil Ateş, Dernek Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Değirmen'in katıldığı ziyaretlerde, Çifteler'deki yeni açılan yüksek okulun sorunları ve yürütülen hizmetler ele alındı. Dernek Başkanı Çeliker, "Derneğimiz öncülüğünde, Sayın Prof. Dr. Fazıl Tekin'in rektörlüğü zamanında 2010 yılında başlatılan Çifteler'e yüksek okul açılması çalışmaları, Sayın Prof. Dr. Hasan Gönen'in de büyük gayretleri ve destekleri ile geçmiş Mayıs ayında yüksek öğretim tercih listesine alınan "Yaşlılık Bakımı" ve "Tıbbi Sekreterlik" bölümlerine Eylül ayı sonu itibariyle 60 öğrenci kayıt yaptırdı. Bu çiftelerimiz için çok önemli bir kazanımdır, çiftelerin kalkınmasında ve gelişmesinde okulun çok büyük katkıları olacaktır. Çiftelerliler olarak bu çalışmalarda emeği gecen tüm bürokratlara, ayrıca okulun öğretim görevlisi kadrosunu çözen Sayın Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Nabi Avcı başta olmak üzere Sayın milletvekillerimiz Ülker Can ve Salih Koca'ya, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Süleyman Reyhan'a, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdiresi Sayın Prof. Dr. Gül Durmaz'a, ESOGÜ İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanı Necmettin Başkut'a ve üniversite personeline teşekkürlerimizi sunarız. Çiftelerliler olarak okula ve öğrencilerimize sonuna kadar sahip çıkacağız ve var olan eksiklikler konusunda katkı vermeye hazırız" dedi.

Prof. Dr. Gül Durmaz da, okulla ilgili mutlu sona ulaşılmasının önemli olduğunu, okulun Çifteler'e her yönden katkı vereceğini, var olan eksikliklerinde kısa zamanda giderilebileceğini söyledi. Derneğin okulun açılması ve bu noktaya gelmesinde çok büyük katkılar vermesinin Çiftelerliler adına çok önemli olduğunu belirten Durmaz, bundan sonra da okulun desteklenmesi sözlerinin verilmesinin mutluluk verdiğini beyan ederek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Daire Başkanı Necmettin Başkut ise, okulun Çifteler'e kazandırılmasının önemli bir gelişme olduğunu anlattı. Okulun kurulmasında yoğun bir çalışma temposu içerisinde olduklarını ifade eden Başkurt "Çiftelerliler Derneği'nin konunun takipçisi olarak ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederim. Eksiklikleri önemli ölçüde bitirdik. Çiftelerlilerin öğrencilerin barınma ile ilgili olarak gerekli hassasiyeti göstereceklerine inanıyorum. Çifteler'e hayırlı olsun" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çifteler'de Yüksek Okul Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement