Afyon'da Çocuk Gelinlere Hayır Fotoğraf Sergisi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Afyon'da Çocuk Gelinlere Hayır Fotoğraf Sergisi Açıldı

Afyon\'da Çocuk Gelinlere Hayır Fotoğraf Sergisi Açıldı

Uçan Süpürge Kadın Araştırma ve İletişim Derneği tarafından Afyonkarahisar'da, "Çocuk Gelinlere Hayır" isimli fotoğraf sergisi açıldı.

24.01.2014 18:15  Güncelleme: 16:43

Çocuk Gelinler Projesi Koordinatörü Gökşin Görgülü, Afyon Kocatepe Ünivesitesi Atatürk Kültür Merkezi'ndeki sergi açılışında yaptığı konuşmada, Uçan Süpürge'nin, 2006'dan beri erken yaşta evliliklerin önlenmesi için çalışan bir kadın örgütü olduğunu dile getirdi.

Kadınlardan gelen bir çağrı üzerine bu projenin hayata geçtiğini anlatan Görgülü, şu ifadelere yer verdi:

"Kadınlara sorduğumuzda, 'Eğitimi ve istihdamı boş verin; en büyük sorunumuz erken evlendirilmektir. Erken evlendirildiğimizde sağlık sorunları yaşıyoruz, hakkımızı alamıyoruz, eğitim alamıyoruz' dediler. Kısa filmler yaptık, çalışmalar yürüttük. 2010 yılında erken evliliklerin yaşandığı ülkelerde incelemeler yaptık. Birçok veri topladık. Erken evlilikler sadece doğuda yaşanıyor gibi bir ön yargı var. Hiç öyle değil. Ankara'nın göbeğinde, İstanbul'un göbeğinde bile yaşanıyor. En çok rastlanan bölgelerden biri de İç Anadolu Bölgesi. Sorunun ortaya çıkması için birebir çalışmak gerekiyor."

Açılışa, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Sabahattin Yücel, Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer ile davetliler katıldı.

Serginin, yaklaşık 1 hafta boyunca açık olacağı bildirildi. - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Afyon'da Çocuk Gelinlere Hayır Fotoğraf Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement