Çocuklara Doğayı Sevdiriyorlar - Son Dakika
Yerel

Çocuklara Doğayı Sevdiriyorlar

Çocuklara Doğayı Sevdiriyorlar

Balıkesirli yazar Dilge Güney ve çizer Berna Erözkan çocuk kitaplarıyla dikkat çekiyorİzmir’de yaşayan ve asken Balıkesirli olan Dilge Güney çocuk kitapları yazıyor, Berna Erözkan ise bu kitapları resimliyor.

13.12.2016 15:10

Balıkesirli yazar Dilge Güney ve çizer Berna Erözkan çocuk kitaplarıyla dikkat çekiyor

İzmir'de yaşayan ve asken Balıkesirli olan Dilge Güney çocuk kitapları yazıyor, Berna Erözkan ise bu kitapları resimliyor. Balıkesirli iki başarılı kadın, yılbaşında üçüncü kitaplarını çıkarıyor.

Balıkesir Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi'ni bitirdikten sonra öğrenimine Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde devam eden Dilge Güney çocuklar için kitap yazıyor. Henüz 8 ve 11 yaşları arasında otuzun üstünde hikaye yazdığını anlatan Dilge Güney ilk çocuk kitabı "Muti'nin Maceraları"nı 2013 yılında yayınladı.

Bandırma doğumlu olan ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu Berna Erözkan ise, çocukluğunda Ret Kid ve Asterix'in çizgilerini beğenerek başladığı çizimleri bugün kitaplara nakşediyor. Bu iki kariyer sahibi Balıkesirli, tesadüfen tanıştığı İzmir'de çalışmalarını birleştirerek ortaya güzel eserler çıkardı. "Muti'nin Maceraları" ve "Hayalbazlar Geçidi" isimli kitapları çıkaran Güney ve Erözkan, 1,5 yıllık süre içinde üçüncü kitapları olan "Annemin çocukluğu nerede?" isimli kitaplarını da yılbaşında okuyucularıyla buluşturacak.

Güney ve Erözkan, çocukluklarında Balıkesir'in değişik mahallelerinde oynadıkları oyunların ve okudukları kitapların kendilerini besleyen önemli kaynaklar olduğunu vurguladı.

Yazdığı öykülerde özellikle kaybolmaya yüz tutan kültürel değerlerden birinin masallar olduğunu belirten Dilge Güney, "Fantastik edebiyatla uğraşanların yaşadıkları toprakların mitolojisine hakim olmaları gerektiğine inanıyorum" dedi.

Kitapların bir özelliğinin de doğa dostu olduğunu belirten Güney, insanların doğanın bir parçası olduğunu belirterek; ağaçlarla, çiçeklerle, denizlerle ve göllerle bir bütün olunduğunu ve bir birine bağlandığını söyledi.

Güney açıklamasının devamında; "Ben çocukların bunu fark etmesini istiyorum ki gelecekte atacakları adımları bu farkındalıkla değerlendirip atabilsinler. Çocukluğumda Gazi İlkokulu'nun bahçesinde oynardık ama ben en çok Değirmen Boğazı'na gitmeyi severdim. Doğa çocuklar için harika bir oyun arkadaşıdır. Doğaya olan bugünkü tutkumun Değirmen Boğazı'nda başladığına inanıyorum" dedi.

Dilge Güney'in yazdığı öyküleri resimleyen Dr. Berna Erözkan ise, "Benim çocukluğum da Bahçelievler'de geçti. O zamanlar henüz yapılaşmadığı için, mahallemiz bağlar bahçeler ve boş arazilerle doluydu. Doğayı izler onunla yaşardık. Özellikle doğayı izlemekten büyük zevk alıyorum. Çizdiğim şekil bir anda yaşayan hisseden bir canlı gibi gelmeye başlıyor. Bana çizdiğim bir yaprağın bile tavırlı bir duruşu varmış gibi geliyor. Bir noktada benim denetimimden çıkıyor. Bu da benim çok hoşuma gidiyor. Çünkü yaşamıma katılmış yeni biri gibi beni zenginleştiriyor" dedi.

İzmir'de çeşitli okullarda söyleşiler ve etkinlikler yapan Dilge Güney ve Berna Erözkan 17 Aralık Cumartesi günü saat 14.00- 16.00 arasında Balıkesir Tivoli Kitabevi'nde okurlarla birlikte olacak. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çocuklara Doğayı Sevdiriyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement