Çorum Belediyesi Araç Filosunu Güçlendirdi - Son Dakika
Yerel

Çorum Belediyesi Araç Filosunu Güçlendirdi

Çorum Belediyesi Araç Filosunu Güçlendirdi

Çorum Belediyesi, araç filosunu güçlendirmeye devam ediyor.

30.09.2013 18:24

Çorum Belediyesi, araç filosunu güçlendirmeye devam ediyor.

Fen İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne alınan araçlar düzenlenen törenle birimlere teslim edildi. Törene Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Başkan Yardımcıları Zeki Gül, Nurettin Karakaya, Alper Zahir, Turhan Candan, AK Parti ve CHP'li belediye meclis üyeleri, birim müdürleri ve çalışanlar katıldı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum için büyük hayallerinin bulunduğunu belirterek, "O hayalleri hayata geçirerek 'Çorum'u bugün olduğundan farklı bir yere taşıyacağız' dedik. Bu hayalimizde yanılmadık. Hayalimizdeki projeleri birer birer hayata geçiriyoruz" dedi.

Çorum'un temizlik konusunun iddialı bir kent olduğunu dile getiren Başkan Külcü, bugüne kadarda hep temiz şehir olarak anıldığının altını çizdi. Türk milletinin yapılan güzel işleri unutmadığını ve sahip çıktığını dile getiren Külcü, Çorum halkının belediyeden, belediyenin de Çorum halkından razı olduğunu kaydetti.

Göreve geldikten sonra Çorum belediyesini diğer belediyelerin önüne geçmesini sağlayacak bir revizyonun içerisine girdiklerini dile getiren Külcü, "Fen İşleri Müdürlüğümüzün araç parkını yeniledik. Bununla beraber Temizlik İşleri Müdürlüğünün araçları yenilendi. Bu araç alımları bir yandan işimizi kolaylaştırırken diğer yandan da yaptığımız işin kalitesini yükseltiyor. Bunun farkına vardık hemen her müdürlüğümüzün ihtiyacına göre gerekli adımları attık. Belediyemize 600 bin TL'ye yeni bir asfalt serim makinesi aldık.

Dün Çorum belediyesinde bu makineden bir tane yokken bugün bu makineden 2 tane var. Hem kendi işimizi yapıyoruz hem bununla beraber ilçelerimizin de adeta ağabeyliğini yaparak onlarında yollarını asfaltlarını bu makinelerle gerçekleştiriyoruz. Çorum belediyesi olarak ilçelere yaptığımız yatırımın tutarı 6.5 milyon TL. Bu şekilde yardım eden belediye yoktur. Biz her insanımızın yaşadığı yerde mutlu, huzurlu olsun.s Şehir merkezinde de her yıl 100 bin ton, görev süremizin sonunda da 500 bin ton hedefimiz vardı. Şuanda sözümüzün altında kalmadık. Yakaladığımız nokta 510 bin ton. Önümüzdeki 2 aylık süreçte de yapacağız asfaltla birlikte tahmini 550 bin ton asfalt yapmış olacağız" dedi.

Kaçak su tespiti aracının ardından belediyeye kanalizasyon görüntüleme aracı aldıklarını dile getiren Külcü, "Araç belediyeye 500 bin TL'ye mal oldu. Bu araçların hepsinin bedellerini nakden ödüyoruz. Geçtiğimiz aylarda kaçak su tespitinde kullanılmak üzere bir araç daha aldık. Aracımız hizmete girmeden ilçeler ve çevre illerden talepler geldi. Yer altı konteynır sistemi Anadolu'da ilk defa bizim tarafımızdan yapıldı. Çevre iller gelerek incelemelerde bulundular. Önceden ana arterler üzerinde sokak hayvanları adeta nöbet bekliyorlardı. Onlardan eser kalmadı. Çöp bidonları konusunda 15 bin varili yeni koyteynırlarla değiştirdik. Eserlerimizin görünür hale gelmesi temizlik müdürlüğü çalışanlarımızın katkısı büyük. Hepinize teşekkür ediyorum"diye konuştu. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çorum Belediyesi Araç Filosunu Güçlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement