Cü Mimarlık Fakültesinin İlk Öğrencileri Eğitime Başladı - Son Dakika
Yerel

Cü Mimarlık Fakültesinin İlk Öğrencileri Eğitime Başladı

Cü Mimarlık Fakültesinin İlk Öğrencileri Eğitime Başladı

Cumhuriyet Üniversitesi (C.Ü.) Mimarlık Fakültesi 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı açılış töreni ile eğitime başladı.

23.10.2013 17:42

Cumhuriyet Üniversitesi (C.Ü.) Mimarlık Fakültesi 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı açılış töreni ile eğitime başladı.

Törende konuşan CÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Mimarlık Fakültesi'nin geçici olarak Mühendislik Fakültesi binasında hizmet verdiğini ifade ederek "Biz, Mimarlık Fakültesi için çok güzel bir proje hazırladık. Bu proje 2015 yılında üniversitemizin en güzel binalarından biri olarak eğitim öğretim hayatına katılacaktır. Biz, üniversite olarak öğrencilerimize her alanda mesleki açıdan sorumlu olmalarını teknoloji ve bilgi üreten konumda olmalarını istiyoruz ama sadece bilim ve teknoloji üretmek yetmiyor. Burada Mimarlık Fakültesi'nin personeli bu anlayışla öğrencilerimize kaliteli ve güzel bir eğitim vereceklerine inanıyorum. Bunu yaparken şehrimizin bölgesel olarak her alanda mevcut potansiyelinin de kaynaklarının kullanılmasına da öncülük edecektir. Sadece bölge ve şehir planlaması açısından öğrenci yetiştirmek değil şehri ve bölgeyi geliştirmek açısından da katkıda bulunacaktır. Bununla ilgili de katkılar bekliyoruz. Ben, Mimarlık Fakültesi'nin üniversitemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum" dedi.

Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Işık Yılmaz ise konuşmasında "Misyonumuz çağdaş bilim ve teknoloji alanlarında her zaman ileri eğitim öğretim ve araştırma etkinliklerine yönelik gereksinimlerini sağlayarak yaratıcı, estetik, çözüm üretebilen ve evrensel bilime katkı yapabilen insanlar, bilim insanları ve uzmanlar yetiştirmektir. Bu misyon doğrultusunda bilim ve teknoloji alanlarında disiplinle arası sinerjiyi yaratabilen ileri düzeyde eğitim ve araştırma olanaklarıyla topluma liderlik yapabilen bilim insanları ve uzmanlar yetiştirebilen, ulusal ve uluslararası düzeyde tercih edilen bir kurum olma amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Duygu Ulusoy Yılmaz öncülüğünde mini bir konser verildi. Konser veren öğretim üyesi ve öğrencilere teşekkür belgesi verilmesinin ardından ek kontenjan ile Mimarlık Fakültesinde eğitim görecek 70 öğrenciye kokartları verildi.

Öğrencilerin kokartlarını Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok, Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Erkul, Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz ile fakülte dekanları ve öğretim üyeleri tarafından verildi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cü Mimarlık Fakültesinin İlk Öğrencileri Eğitime Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement