Cuma Hutbesi, İşitme Engellilere İşaret Diliyle Aktarıldı - Son Dakika
Yerel

Cuma Hutbesi, İşitme Engellilere İşaret Diliyle Aktarıldı

Cuma Hutbesi, İşitme Engellilere İşaret Diliyle Aktarıldı

Sivas'ta bir camide Cuma hutbesi, işitme engelli vatandaşlara işaret diliyle tercüme edildi.

09.11.2012 15:40

Sivas'ta bir camide Cuma hutbesi, işitme engelli vatandaşlara işaret diliyle tercüme edildi.

Paşabahçe Mesire ve Piknik Alanı'ndaki Gülbeyaz Topgül Camisi'nde Cuma Namazı hutbesi, Sivas Belediyesi İşaret Dili Eğitim Merkezi, Sivas Müftülüğü ve İşitme Engelliler Spor Kulübü işbirliğiyle işitme engellilere işaret diliyle aktarıldı.

Cami imamı İsmet Elmas'ın verdiği hutbe, işaret dili eğitmeni ve tercümanı Mustafa Epik tarafından tercüme edildi.

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, namaz sonrası yaptığı açıklamada, uygulamanın devam edeceğini söyledi. Projenin gerçekleşmesinde emeği geçenleri kutlayan Ürgüp, "İnşallah bundan sonra Cuma hutbesi, engelli kardeşlerimizin anlayabileceği şekilde, onların lisanlarıyla kendilerine iletilecektir. Bu tür faaliyetlerin artarak devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. 2013 yılı içerisinde belediyemiz engellilerle ilgili faaliyetlerini inşallah daha üst noktaya taşıyacaktır. Bu, bunun bir başlangıcıdır" diye konuştu.

Ürgüp, uygulamanın İl Müftülüğü'nce kentte belirlenecek bir camide Cuma namazlarında devam edeceğini söyledi. Kamu kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinde işaret dili eğitimi almak isteyenlerin bulunduğunu vurgulayan Ürgüp, bu konuda da çalışma içerisinde olduklarını söyledi.

İşitme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Fatih Atakul ve işitme engelliler, uygulamadan dolayı Belediye Başkanı Ürgüp'e teşekkür etti.

Muhabir: Serhat Zafer

Yayıncı: Ahmet Ekici - SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cuma Hutbesi, İşitme Engellilere İşaret Diliyle Aktarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement