Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru - Son Dakika
Yerel

Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru

Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru

MHP Eskişehir İl Başkanı Sezer: "Sayın İhsanoğlu toplumun tüm kesimlerini kapsayan bir cumhurbaşkanı adayı olarak, Türk milletinin sesi, Türkiye'nin umududur"

01.08.2014 15:06

MHP Eskişehir İl Başkanı Ayhan Sezer, "Sayın İhsanoğlu toplumun tüm kesimlerini kapsayan bir cumhurbaşkanı adayı olarak, Türk milletinin sesi, Türkiye'nin umududur" dedi.

Sezer, İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanlığı adaylığı seçimlerinde uzlaşı adayları olan Ekmeleddin İhsanoğlu'nun 5 Ağustos Salı günü Eskişehir'i ziyaret edeceğini anımsattı.

Bu kapsamda Eskişehirlileri, İhsanoğlu'nun Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nde saat 14.30'da yapılacak programa davet eden Sezer, şunları kaydetti:

"Sayın İhsanoğlu toplumun tüm kesimlerini kapsayan bir cumhurbaşkanı adayı olarak, Türk milletinin sesi, Türkiye'nin umududur. Türkiye'yi adım adım dolaşarak, birlik, beraberlik, sevgi ve uzlaşı tohumları ekmek üzere bu kez de şehrimizde bizlerle olacaktır. Sayın İhsanoğlu, büyük bir mutabakatın sonucu olarak, Türk milletinin Türkiye'nin, 77 milyonun adayıdır."

"kelime oyunu olarak görüyoruz"

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Sezer, İhsanoğlu'nun, İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'un Edirnekapı Şehitliği'ndeki mezarını ziyaretine ilişkin bir soru üzerine şu yanıtı verdi:

"Sayın Cumhurbaşkanı adayımızın, şiir olarak başka bir yerden kastederek söylediği bir sözü, İstiklal Marşı'mıza yorumluyorlar. Ama Sayın Cumhurbaşkanı adayımızın söylemek istediği söz o değildi. Farklı bir şey söyleyecekti. Oradan kesip, oradan alıp cumhurbaşkanı adayımıza mal ediyorlar, öyle düşünüyoruz. Kelimenin sonunu ben izleyemedim çünkü kesik. O yüzden bir kelime oyunu olarak görüyoruz. Cumhurbaşkanı adayımız bilgi birikimi, deneyimiyle Türkiye'ye mal olmuş bir kişi. Dolayısıyla böyle küçük oyunlarla kişilerin zedelenmesi hoş görülecek bir olay değil." - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement