Cumhuriyetin 90. Kuruluş Yıldönümü Kutlamaları Anıta Çelenk Sunumuyla Başladı - Son Dakika
Yerel

Cumhuriyetin 90. Kuruluş Yıldönümü Kutlamaları Anıta Çelenk Sunumuyla Başladı

Cumhuriyetin 90. Kuruluş Yıldönümü Kutlamaları Anıta Çelenk Sunumuyla Başladı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin kuruluşunun 90.yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Atatürk Anıtı'nda çelenk sunum töreni düzenlendi.

28.10.2013 15:06

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Atatürk Anıtı'nda çelenk sunum töreni düzenlendi.

Törene; Vali Vasip Şahin, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Burhanettin Aktı ve Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın yanı sıra askeri erkan, emniyet mensupları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Öğrencilerin bayraklarla katıldığı törende askeri tören birliği ile 2. Ordu Bölge Bandosu da yer aldı. Valilik, Garnizon ve Belediye çelenklerinin anıta sunumu sonrasında saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Vali Vasip Şahin, Anıt Özel Defteri'ne günün anlam ve önemini belirten mesaj yazdı. Vali Şahin mesajında, "Cumhuriyetimizin kurucusu büyük komutan ve devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk; 90 yıl önce temelini attığınız Cumhuriyetimizin 90'ncı yıldönümünü milletçe birlik ve beraberlik içerisinde idrak ediyor olmanın, onuru ve gururu içerisindeyiz. Cumhuriyet yönetiminde halkımız aklın ve bilimin öncülüğünde özgürce düşünebilen, kararlarını sorumluluk bilinci içinde verebilen yürekli, inançlı, şanlı tarihinden güç alan ve kendine güvenen bir toplum olma bilincine erişmiştir. Cumhuriyetin getirdiği özgürlükçü düşünce ortamında kendini ifade etme ve geliştirme imkanı bulan vatandaşlarımız, çağdaş dünya ile bütünleşmiştir. Cumhuriyetimiz, hedef gösterdiğiniz çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkma yolunda hızla ilerlemektedir. Bu yolda, karşısına çıkacak her türlü engeli, birlik ve beraberliğine yönelik her türlü tehdit ve saldırıyı azim ve kararlılıkla yok edecek güç ve kabiliyettedir. Birlik ve beraberlik içerisinde Cumhuriyetimizi her geçen gün daha ileriye götürme azim ve kararlılığında olduğumuzu belirtiyor, başta zaatalleriniz olmak üzere ebediyete intikal etmiş aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, saygılarımızı sunuyoruz. Ruhlarınız şad olsun" dedi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cumhuriyetin 90. Kuruluş Yıldönümü Kutlamaları Anıta Çelenk Sunumuyla Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement