Devletin Unuttuğu Köylere İlk Kez Elektrik Verildi - Son Dakika
Yerel

Devletin Unuttuğu Köylere İlk Kez Elektrik Verildi

Devletin Unuttuğu Köylere İlk Kez Elektrik Verildi

Batman'ın Sason İlçesi Çakırpınar Köyüne bağlı bazı mezralara Cumhuriyet tarihinden bu yana ilk kez elektrik verildi.

17.01.2014 15:57

Devletin unuttuğu mezralar tarihinde ilk kez elektriğe kavuştu...

Sason İlçesi Çakırpınar Köyüne bağlı bazı mezralara Cumhuriyet tarihinden bu yana ilk kez elektrik verildi. Vali Yılmaz Arslan'ın talimatlarıyla Sason Kaymakamı Cihat Arık elektriği olmayan mezralara giderek yaşanan dramlara bizzat şahit oldu. Hiç elektrik görmeyen ve televizyonları olmayan vatandaşlar artık dünya ile iletişime geçebilecekler.

YAŞAMIN ZORLUKLARINI YAŞIYORLARDI

Sason Çakırpınar Köyü'nün Gortil ve Vartanuz mezralarında yıllardır elektrik bulunmuyordu. 80 nüfuslu ve 20 haneden oluşan köyün sakinleri yıllarca elektriksiz bir yaşamın zorluklarını yaşadı. Evlerinde aydınlanmak için gaz lambası ve lüküz diye tabir edilen aydınlatıcı kullanan köy sakinleri, yıllarca televizyon, telefon gibi olanaklardan da mahrum mkalmışlardı.
ÖĞRENCİLER GAZ LAMBASI IŞIĞINDA DERS ÇALIŞIYOR
Akşam olduğunda gaz lambası veya mum ışığında oturduklarını belirten köy muhtarı M.Said Arslan, "Yıllardır buradayız. Ömrümüzde elektrik hiç görmedik. İşlerimiz hava karardıktan sonra da devam ediyorsa gaz lambası ve mum ışığından yararlanıyorduk. Çocuklarımız gaz lambası ışığı altında ders çalışıp, ödevlerini yapıyorlardı" diye konuştu.

VALİ YILMAZ ARSLAN KONUYLA YAKINDAN İLGİLENDİ

Gortil ve Vartanuz mezralarının makûs talihi geçen hafta mezraların elektriksiz olduğunu öğrenen Vali Yılmaz Arslan'ın talimatıyla değişti. Vali Arslan, Sason Kaymakamını telefonla arayarak konuyla ilgilenmesini istedi. Kaymakam Arık ve beraberindekiler elektriksiz mezraları görünce şaşkınlık içerisinde üzüntülerini dile getirdiler.

KARANLIKTAN AYDINLIĞA!

Durumun vahameti binaen Kaymakam Arık mezralara elektrik getirmek için yoğun mesai harcadı. Kış şartlarından dolayı elektrik direklerinin mezralara ulaştırılamaması karşısında Jeneratör satın alınarak mezralara bu hizmetin götürülmesine karar verildi. Kaymakam Arık; Kaymakamlık bünyesinde tamirat ve onarım için kurulan 'A Takımı' grubunu mezraya gönderip yapılması gereken bütün işlerin talimatını tek tek verdi. A Takımı mezralara iki adet jeneratör götürdükten sonra evlerin içine elektrik aksamı döşedi,evlerin boya-badanasını yaptı. Evin içine perde,kanepe,halı,televizyon,lamba gibi çok sayıda malzeme götürüp huzurlu bir yaşama hazır binalar meydana getirdiler.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Devletin Unuttuğu Köylere İlk Kez Elektrik Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement