Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(28.2.başkan Kara.OSMANİYE Belediye Başkanı Kadir Kara, tüm devlet borçlarını zamanında ödeyen bir kurum haline geldiklerini söyledi.)

28.02.2013 12:54

(28.2.2013)

//////////

başkan Kara: Borçlarımızı zamanında ödüyoruz

OSMANİYE Belediye Başkanı Kadir Kara, tüm devlet borçlarını zamanında ödeyen bir kurum haline geldiklerini söyledi.

Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında İl Defterdarı Tahir Gök'ün makamında ziyaret ettiği Başkan Kara, Belediyenin mali durumu hakkında değerlendirmede bulundu. Kara, görev yaptığı dört yılda

Osmaniye Belediyesi'nin geçmiş borçlarını ve şimdi tahakkuk eden tüm devlet borçlarını zamanında ödeyen bir kurum haline geldiğini belirterek "Bu sayede projelerimiz için kredi onaylarını alıyoruz. Artık mali açıdan güçlü bir belediyeyiz. Vergi borçları, SGK borçları gibi tüm borçlarımızı zamanında ödüyoruz. Aynı zamanda belediyemizin geçmiş devlet borçlarını da ödeyerek belediyemizi bir kamburdan kurtarıyoruz. Bu nokta olan ender belediyelerden biriyiz" dedi.

Defterdar Tahir Gök de Başkan Kara ve ekibine teşekkür ederek "Osmaniye Belediyesi vergilerini zamanında ödeyen örnek bir mükellefimizdir" diye konuştu.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(28.2.2013 FOTOĞRAFLI)

/////////

Libya ile gelişmeler umut verici

TÜRK-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği (TURAB) Genel Başkanı Emin Ucuz, Libya'da iş yapan Türk müteahhitlerin hak edişleri konusunda yaşanan sorunların, atılan yeni adımlarla çözülebileceğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Libya Başbakanı Ali Zeydan'ın görüşmesinden sonra yaşanan gelişmeleri umut verici olarak değerlendiren Ucuz, Türk şirketlerinin Libya'ya dönüp işlerine kaldıkları yerden devam etmeleri için ellerinden geleni yaptıklarının altını çizdi. Ucuz, "Başbakan Erdoğan ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın konuyla ilgili hassasiyet ve takipleri sonucu bugün olumlu sonuçlar alınmaktadır. Bu da iş dünyası adına güven ve memnuniyet vericidir. Hak edişlerin yanı sıra Libya'da bazı Türk şirketleri savaş nedeniyle zarar görmüştür. Bu zararların karşılanması konusunda da Libya devletinden hassasiyet beklenmektedir" dedi.

TURAB Genel Başkanı, savaşın ortasında kalan, hak edişlerini tahsil edemeyen ve zarar gören firmaların büyük çoğunluğunun her şeye rağmen ayakta kalmayı başardığını vurgulayarak "Bu da ne kadar titiz çalıştığımızın göstergesidir. Türk müteahhitleri kendilerini en zor ve kötü koşullara karşı sürekli olarak hazır tutmakta ve ülkesine katkısını günden güne arttırmaktadır. Müteahhitlerin bu sabırlı ve özverili duruşu karşısında devletimizin verdiği destek de önemlidir. İnanıyoruz ki ileriki süreçlerde müteahhitlerimiz dünya arenasında çok daha fazla söz sahibi olacaktır" diye konuştu.

MERSİN, (DHA)

(28.2.2013)

///////////////////////////

Kapıkaya Kanyonu'na yürüyüş parkuru

ADANA'nın Karaisalı ilçesinde Kaymakamlık ve Orman İşletme Müdürlüğü işbirliği ile başlatılan Kapıkaya Kanyonu Yürüyüş Parkuru çalışmaları sürüyor. Çukurova Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle devam eden çalışmalarının mart ayında tamamlanması planlanıyor. Karaisalı Kaymakamı Hidayet Sarı, projeyle Karaisalı'yı turizm merkezi haline getirmeyi amaçladıklarını söyledi. Yürüyüş parkurunun, tarihi Varda Köprüsü ve Yerköprü ile bağlantılı olacağını anlatan Sarı "Adnan Menderes Posta Yolu olarak da ifade edilecek yürüyüş parkurunun, Karaisalı turizmine farklı bir hava kazandırmasını bekliyoruz. Kanyonun içinde yapımı süren dinlenme yerleri ve tarihi Varda Köprüsü Seyir Kulesi yürüyüş parkurunu doğa harikası haline getirecek. Amacımız, Karaisalı turizmini geliştirmek" dedi.

Oğuz KUŞÇ/KARAİSALI(Adana), (DHA)

(28.2.2013 FOTOĞRAFLI)

//////////

Gümrükçülere ödül

MERSİN'in Silifke İlçe Kaymakamı Fatih Damatlar, geçtiğimiz günlerde Via Mare gemisi ile Lübnan'dan Seka Limanı'na gelen jeneratör yüklü 9 adet tırda ihbar sonucu yapılan araştırmada muhtelif marka ve ebatta silah ve mühimmatın yakalanmasında başarı gösteren Taşucu Gümrük Muhafaza Müdürlüğü personelini ödüllendirdi.

Taşucu Gümrük Muhafaza Müdürü Muharrem Canik, Amir Vekilleri Mustafa Cürebal ve Gökhan Özdemir, muhafaza memurları Murat Bayer, Şükrü Doğan, Gökhan Senbaş ve Serkan Moray, başarı belgelerini makamında ziyaret ettikleri Kaymakam Damatlar'dan aldı. Kaymakam Damatlar, yaptığı konuşmada "Buradaki dikkat ve özverili çalışma gerçekten çok önemlidir. Görevinizdeki üstün gayret, meslek heyecanı ve meslek şevki tarafımdan tespit edilmiş ve takdire değer görülmüştür" dedi.

Taşucu Gümrük Muhafaza Müdürü Muharrem Canik ise "Taşucu Gümrük Muhafaza Müdürlüğü olarak bizim gerçekten acil bir X-Ray cihazına ihtiyacımız var. Özellikle Lübnan'dan gelen araçların ve tırların kontrolü esnasında büyük bir özveri gösteriyoruz. Personel arkadaşlarımızı zaten bu konuda bilgilendirdik ve duyarlı olmalarını önemle belirttik. Onlarda sağ olsunlar bu konuda hiç taviz vermeden, görevlerini en iyi şekilde yerine getiriyorlar" diye konuştu.

Mehmet OKUR/ SİLİFKE(Mersin), (DHA)

(28.2.2013)

////////

Estetisyenlerin kuruluş kutlaması

ADANA Estetisyenler Derneği, 17'inci kuruluş yıl dönümünü düzenlenen törenle kutlandı. Merkez Seyhan ilçesi Galleria İş Merkezi'nde bulunan dernek binasında düzenlenen törene çok sayıda estetiysen katıldı. Adana Estetisyenler Derneği Başkanı Gülgün Sarıaslan, yıl içinde birçok mesleki eğitim çalışması yaptıklarını belirterek, bu etkinliklerin sektörün gelişmesine katkı sağladığını söyledi. Sarıaslan, önümüzdeki dönemde üyelerin desteğiyle yeni çalışmalar gerçekleştireceklerini belirtti.

Derneğe katılan yeni üyelerin tanıtımının da yapıldığı törende konuklar, şıklıklarıyla göz doldurdu.

Çilem ANITKAN/ ADANA, (DHA)

(28.2.2013, FOTOĞRAF)

////////

İş kadınlarına sağlık konferansı

ÇUKUROVA Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD) Kadın Platformu'nun düzenlediği sağlık konferansında meme kanserinde erken teşhisin önemine dikkat çekildi.

Çukurova GİAD Konferans Salonu'nda yapılan etkinliğe Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) ve İI Kanser Kontrol Birim Sorumlusu Dr. N. Ömür Kahraman, konuşmacı olarak katıldı. Dr. Kahraman, "Kadınlarda Meme Kanserinde Erken Teşhisin Önemi" konulu konferans verdi.

Erken tanı konulduğunda meme kanserinin tamamen tedavi edilebildiğini bildiren Dr. Kahraman, kendi kendini muayene yöntemi hakkında da bilgi verdi. Hastalığın risklerini aktaran ve kadınların belirli aralıklarla mutlaka muayene olmaları gerektiğine dikkat çeken Dr. Kahraman, ailesinde meme kanseri olan erkeklerin de bu hastalığa yakalanabileceklerini kaydetti. Dr. Kahraman, "Meme kanserinde kendi kendini muayene, doktor muayenesi ve yılda bir kez mamografi çektirmek hastalığın erken tanısında çok önemli. Özellikle 40 yaşın üzerindeki her kadın yılda bir kez mamografi çektirmelidir" dedi.

ADANA,(DHA)

//////////////

Gazi ve şehit ailelerine destek

ADANA'nın Ceyhan ilçesinde Gazi ve Şehit Aileleri Derneği, Ceyhan Kent Konseyi'ni ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundu. Dernek Başkanı Ayşe Muhabir, ziyarette yaptığı konuşmada çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yeni kurulan bir dernek olduklarını belirten Muhabir, gazi ve şehit ailelerinin yaşadığı sorunların çözümünde her kesimden destek beklediklerini vurguladı. Ceyhan Kent Konseyi Başkanı Alemdar Öztürk de "Gazi ve şehitlerimiz için yapılan her faaliyet kutsaldır. Ceyhan için el ele vererek çalışmaya her zaman hazırız" diye konuştu.

CEYHAN,(DHA)

//////////////

Kapadokya'yı gezdiler

MERSİN Emniyet Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı'nın katkıları ile 'Mutlu yarınlar için doğru adımlar gerekir' projesi kapsamında 30 öğrenci Kapadokya gezisine götürüldü.

Proje kapsamında düzenlenen "Terör örgütlerinin eleman kazandırma yöntemleri ve gençlerimize kurulan tuzaklar" konulu konferanslara çeşitli liselerden yaklaşık 6 bin öğrenci dinleyici olarak katıldı. Konferanslara katılan öğrenciler arasında 'Milli birlik ve beraberlik' konulu mpozisyon yarışması düzenlendi. Yarışmada dereceye giren öğrenciler, ilk olarak Çukurova'nın kurtuluşunun dönüm noktası olan, Ankara Anlaşması'nın temelini oluşturan Karboğazı Savaşı'nın yapıldığı Karbogazı mevkine geziye götürüldü. Daha sonra ise Kapodakya bölgesine bir gezi düzenlendi.

Tolunay DUMAN/ TARSUS(Mersin), (DHA)

(28.2.2013) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement