Didim CHP'de Aday Adayı Sayısı 5 Oldu - Son Dakika
Yerel

Didim CHP'de Aday Adayı Sayısı 5 Oldu

Didim CHP\'de Aday Adayı Sayısı 5 Oldu

CHP Didim İlçe Teşkilatı'nda turizmci Murat Kalaycı, CHP'den Didim Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı.

03.09.2013 11:25

CHP Didim İlçe Teşkilatı'nda turizmci Murat Kalaycı, CHP'den Didim Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı.

Didimli iş adamı Murat Kalaycı CHP'den Didim Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı. CHP'de Aday adaylığı başvurularının son gününde CHP İlçe binası önünde aday adaylığını basın açıklamasıyla duyuran Murat Kalaycı Gelişim ve Değişime vurgu yaptı. Partililerin ve Didimlilerin yoğun ilgi gösterdiği tanıtım toplantısına CHP Didim İlçe Başkanı Şavgu Aydın, İlçe yöneticileri ile bazı CHP'li Meclis üyeleri de katılarak destek verdi.

Aday adayı tanıtım açıklamasında ilk konuşan CHP Didim İlçe Başkanı Şavgu Aydın, aday adaylığının son gününde Murat Kalaycı'nın başvuru yaptığını belirterek Didim'de aday adayı sayısının 5 olduğunu hatırlattı ve tüm aday adaylarına başarılar diledi.

Aday adaylığı sürecini değerlendiren Kalaycı da, yaptığı açıklamada; "Daha güzel bir Didim için,burada sürdürebilir bir hayatı yeniden ama hep birlikte kurabilmek için herkese eşit, adil ve kaliteli hizmet için yarışan bir belediyecilik örneği Didim'de yaratabilmek için, Didim'i Didim yapmak için, Çocuklarımızdan ödünç olarak aldığımız çevreyi, bu doğa cennetini daha fazla beton yığınına dönüştürmeden onlara gurur duyacağımız bir şekle getirip teslim edebilmek için, Didim'i turizmin, kültürün ve sanatın başkenti haline getirebilmek için, Didim'deki çok kültürlü yapıyı bir çiçek bahçesi haline getirebilmek için yola çıktık. Bunun, için yepyeni bir anlayışa, yepyeni bir donanıma ve de yepyeni bir bilgi birikimine ihtiyaç var. Bunu bilmeyen anlamayan yok aslında. Evet CHP'nin Didim Belediyesinde asılı duran bayrağını indirmemek için ve ülkenin her yerinden görünür hale getirmek için buna ihtiyaç var. Önemli olan ilçelerde belediye seçimlerini kazanırken daha çok oy alarak Özlem Çerçioğlu'nu Aydın Büyükşehir Belediye başkanı olmasını sağlamak. Dünya değişiyor, Türkiye değişiyor ve Didim değişiyor. Daha da değişecek. Bize düşen bunu anlamak bunu gerekleri neyse onu yerine getirmek. Gezi ruhunu insanlardaki özgürlük taleplerini insanlardaki demokratikleşme arzularını anlamayanlar ülkeyi kaba güçlerle yönetmeye kalkanlar şehirleri gaz odalarına çevirenler bu değişimi anlayamazlar. O anlayışlar ne ülkenin ne de Didim'in geleceği olamazlar. Onun için bu değişimin CHP içerisinde sürgün vermesi, CHP içinde boylanıp meyve veren ağaca dönüşmesi gerekir. Bunu anlamamız lazım. Buna Didim'in de ülkemizin de çok ama çok ihtiyacı var. Her kim olursa olsun isterse CHP'nin içinde hizmet veren biri olsun, bu değişimin önünden çekilmesi lazım. Biz onları şimdiye kadar yaptıkları iyi kötü hizmetlerinden ötürü güzel duygularla yad etmesini biliriz" diye konuştu

DİDİM'E YENİ KADROLAR LAZIM

Didim'in 2014 yerel seçimlerinde sonra daha da büyüyeceğini kaydeden Kalaycı "Didim bir haylü büyüdü. Didim eski Didim değil, Akbük'ü, Balat'ı, Akyeniköy'ü vb yerlerle birlikte düşündüğümüzde Didim artık Anadolu'daki pek çok ilden daha büyük bir metropol kente dönüştü. Dolayısı ile ihtiyaçları da değişti. Buraya yeni projeler, yeni yatırımlar, yeni atılımlar gerek… Bunu başaracak bir irade gerek. Didim Belediyesi artık bu yeni duruma göre yönetilmeyi bekliyor.2025 yılında nüfusu 375 bini bulacak olan ilçemizin günü kurtarabilen siyasete değil, geleceği kurabilecek siyasi anlayışlara ihtiyacı vardır. Didim Belediyesi yepyeni bir bilinçle yepyeni birikimle yepyeni bir kadroyla yönetilmeyi bekliyor. 2014 yerel seçimleri bu nedenle çok ama çok önemli. Ben CHP'nin bu olduğunu bu değişime ihtiyaç duyduğunu düşünüyorum. CHP'den Didim Belediye Başkanlığı için aay adayı olmamın esasını bendeki bu duyarlılık oluşturmaktır. Bunun gereklerini yerine getirecek birikim, bilgi ve donanım var. Kendime bu konuda güveniyorum.Partim ve sizler bana bu konuda görev verdiği takdirde bu işin altında yüzümün akıyla kalkacağıma inanıyorum. Olmasa da CHP bayrağı altında Didim'in çağdaş, bir turzm ve kültür kenti olarak gelişmesi için Didimli bir yurttaş olarak Didim'de yaşayan iş adamı Murat Kalaycı olarak çalışacağıma elimden geleni yapacağıma şerefim üzerine söz veriyorum. Hayırlı ise olsun istiyorum. Didim daha güzel olacaksa istiyorum" dedi.

Tanıtım açıklamasının ardından Kalaycı tebrikleri kabul etti ve dosyasını İlçe Başkanı Aydın'a sundu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Didim CHP'de Aday Adayı Sayısı 5 Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement