Diyarbakır OSB Sorunları Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır OSB Sorunları Masaya Yatırıldı

Diyarbakır OSB Sorunları Masaya Yatırıldı

Diyarbakır Organize Sanayi İşadamları Derneği (DOSİAD) Yönetim Kurulu üyeleri, OSB'deki sorunları Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç'a aktardı.

16.12.2013 10:17

Diyarbakır Organize Sanayi İşadamları Derneği (DOSİAD) Başkanı A. Aziz Özkılıç, yardımcıları Şükrü Özen ve Mahmut Kanlıkılıç, yönetim kurulu üyelerinden Tahsin Ulu, Necati Topalan, Murat İnci ve Murat Ergün ile beraber Vali Mustafa Cahit Kıraç'ı makamında ziyaret ederek OSB'deki mevcut sorunlarının giderilmesi için destek istedi.

Diyarbakır Organize Sanayi İşadamları Derneği (DOSİAD) Başkanı A. Aziz Özkılıç ve beraberindekiler, OSB'deki sorunları 4 ana başlık altında Vali Mustafa Cahit Kıraç'a sundu.

Vali Mustafa Cahit Kıraç ile görüştükten sonra gazetecilere konuşan Özkılıç, OSB yolu üstündeki deve geçidi köprüsünde sık sık kazaların yaşandığını ve bu köprünün yükseltilerek düzeltilmesi gerektiğini belirterek, aynı zamanda OSB girişindeki 1.etap ve 2. Etap bağlantı kavşaklarının viyadük ile bağlanması gerektiğini dile getirdi. O kavşaklarda sık sık kazaların meydana geldiğini ve can kayıplarına neden olduğunu ancak bu şekilde kazaların önüne geçebileceklerini söyledi.

DOĞALGAZ SORUNU BÜYÜK SORUN

OSB'nin doğalgaz alt yapısının ihale edildiği, ihaleyi alan firma tarafından çalışma başlatıldığını ancak OSB'deki fabrikalara henüz doğal gazın verilememesini dert yanan Özkılıç, "Sayın valimizden doğal gaz sorunumuzun çözümü konusunda da destek istedik. İhaleyi alan firmaların ana hatları bir an önce bitirerek bu kış doğal gazın verilmesi konusunda talepte bulunduk.
Ayrıca sayın valimize, OSB'deki firmalar ile köylüler arasında sürekli anlaşmazlıklar yaşandığını, köylülerin hayvanlarının OSB içerisine otlanmak için girdiğini bunun da OSB'de çevre kirliliği ve tahribatlara neden olduğunu söyledik. Bununla beraber can ve mal güvenliğinin korunması için OSB'nin tamamına bir çevre duvarı çekilerek giriş ve çıkışın nizami olduğu bir OSB olması gerektiğini söyledik

"YATIRIM TEŞVİK BELGESİNİN, 2014 YILI SONUNA KADAR UZATILMASINI TALEP ETTİK"

Öte yandan Diyarbakır ilimizin 6. Bölgede bulunmasından, yeni yatırım yapan firmalarımız OSB'de arsa olmayışından dolayı 2014 yılında yatırımlarına başlamaları durumunda Yatırım Teşvik Belgesinde belirtildiği gibi maksimum seviyede yatırım teşvikinden faydalanamayacaklar. Ancak belirttiğimiz nedenlerden dolayı OSB'mizde tabiri caizse hazırlıksız yakalandık. Arsanın olmayışından ve Ek OSB'nin alt yapı tahsisleri yapılamadığından dolayı Sayın Valimiz ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımızdan zorunlu yatırım yapma yılı olan 2013 yılı sonuna kadar olan Yatırım Teşvik Belgesinin, 2014 yılı sonuna kadar uzatılmasını talep ettik. Vali Bey ilgileneceğini, bu konunun hassas bir konu olduğunu, Bakanlığa ilettiğini ve bundan sonra da bu konu üzerinde hep birlikte duracaklarını belirtti"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Diyarbakır OSB Sorunları Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement