Doğanşar'da Çifçilere Meyve ve Çam Fidanı Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Doğanşar'da Çifçilere Meyve ve Çam Fidanı Dağıtıldı

Doğanşar\'da Çifçilere Meyve ve Çam Fidanı Dağıtıldı

Sivas İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Mikro Havza Bazlı Meyveciliği ve Sebzeciliği Geliştirme Projesi kapsamında; tarımsal kalkınmayı desteklemek, çiftçilerin üretim faaliyetlerini çeşitlendirmek amacıyla Doğanşar Kaymakamlığı’nın talebi üzerine ceviz, elma, armut ve kirazdan oluşan 10 bin meyve fidanı ile 3 bin adet çam ağacını çiftçilere dağıtıldı.

22.04.2015 14:56

Sivas İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Mikro Havza Bazlı Meyveciliği ve Sebzeciliği Geliştirme Projesi kapsamında; tarımsal kalkınmayı desteklemek, çiftçilerin üretim faaliyetlerini çeşitlendirmek amacıyla Doğanşar Kaymakamlığı'nın talebi üzerine ceviz, elma, armut ve kirazdan oluşan 10 bin meyve fidanı ile 3 bin adet çam ağacını çiftçilere dağıtıldı.

Fidan dağıtım programına;Doğanşar Kaymakamı Hakan Kafkas, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Mevlüt Soysal, Doğanşar Belediye Başkanı Necdet Oktay Karaman, Doğanşar İl Genel Meclis Üyeleri Ahmet Kurdik ve Mustafa Yardım, Medicana Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz, ilçe protokolü, sivil toplum örgütleri, muhtarlar ile çok sayıda çiftçi katıldı.

Tarımsal kalkınmanın çiftçileri desteklemekten geçtiğini ifade eden Doğanşar Kaymakamı Hakan Kafkas, "Doğanşar Kaymakamlığı olarak meyveciliği geliştirmek için elma, armut vişne, kiraz, cevizden oluşan 10 bin adet meyve fidanı dağıtımını yapıyoruz. Doğanşarlı hemşerilerimizin gayreti, Kaymakamlığımızın da desteğiyle ilçemizde meyveciliğin gelişmesini sağlayacak. Her yıl daha fazla meyve fidanı dikersek meyveciliği Doğanşar'da önemli bir ekonomik sektör haline getirebiliriz."dedi.

Programın ardından fidan dağıtım töreni gerçekleştirildi. Fidanlar, Doğanşar Kaymakamlığı koordinesinde köy muhtarlarına teslim edilerek çiftçilere dağıtıldı. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Doğanşar'da Çifçilere Meyve ve Çam Fidanı Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement