Down Sendromlu Çocuklar Mutlu Oldu - Son Dakika
Yerel

Down Sendromlu Çocuklar Mutlu Oldu

Down Sendromlu Çocuklar Mutlu Oldu

Down Sendromlu Melekler Derneği ( DOSEM ) tarafından düzenlenen etkinliklerle çocuklar hayatlarının en mutlu günlerini yaşadılar.

23.03.2014 13:58

DOSEM"21 MART DÜNYA DOWN SENDROMLULAR GÜNÜ "NÜ KUTLADI

Down Sendromlu Melekler Derneği ( DOSEM ) 21 Mart Dünya Down Sendromlular gününü Mado Cafe de kutladı. Kutlamaya Dosem üyeleri ile Down Sendromlu Çocuklar ve aileleri katıldı. Toplantının ev sahipliğini yapan Mado Cafe Müdürü "Böyle anlamlı bir günde bu özel çocukları ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz"dedi. Kutlamada konuşan DOSEM Müdürü, M. Emin BAŞ ise;
"Down Sendromlu bireyler, Zihinsel engelliler grubunda, en iyi rehabilite edilebilen, iyi bir eğitim ile okuma yazma öğrenebilen, temel ihtiyaçlarını karşılayabilen, basit iş dallarında çalışabilen bir gruptur. Batman da Down sendromlu ailelerin bir araya gelerek kurduğu DOSEM "Down Sendromlu melekler Derneği", Batman Valiliği ve özel sektörün katkıları ile DOSEM Özel Down Okulunu açtı. Şu an okulda Batman da yaşayan Down Sendromlu Çocukların eğitim öğretimi devam etmektedir.
Dernek ve bünyesindeki okul, Batman da ki Zihinsel Engelli genç ve çocuklara yönelik sosyal aktiviteler hazırlayarak onları sosyal hayata dâhil etme amacıyla, "ZİHİNSEL ENGELLİ ÇOCUKLARI SOSYAL HAYATA DÂHİL ETME" adlı sosyal içermeli bu projeyi SODES programında yürütmektedir.
Bütün dünyanın kutladığı bu anlamlı günde, her birimiz, Down Sendromu denen bu farklı bütünün birer parçasıyız. Amacımız daha iyiye ve daha güzele birlikte ulaşmak. Dilerim bu yolda, Batman halkı bize yarenlik eder. Diyen DOSEM Müdürü M. Emin Baş, ayrıca derneğe ve dernek çalışmalarına büyük ilgi gösteren ve bu özel günde kendilerine hiçbir karşılık beklemeden kapılarını açan MADO CAFE' nin personeline ve sahibine çok teşekkür ederiz "dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Down Sendromlu Çocuklar Mutlu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement