Dünya Şampiyonu Hafızlar Ahlat'ta Kur'an Ziyafeti - Son Dakika
Yerel

Dünya Şampiyonu Hafızlar Ahlat'ta Kur'an Ziyafeti

Dünya Şampiyonu Hafızlar Ahlat\'ta Kur\'an Ziyafeti

Bitlis'in Ahlat ilçesinde Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlenen Kur'an okuma ziyafeti büyük ilgi gördü.

20.04.2013 12:04

Bitlis'in Ahlat ilçesinde Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlenen Kur'an okuma ziyafeti büyük ilgi gördü.

Ahlat Belediyesi sponsorluğunda ilçeye gelen hafızlar, Kur'an ziyafeti ile dinleyenleri adeta mest ederken, İlçe Müftülüğü'nün organizesi ile dağıtılan yemek için de uzun kuyruklar oluştu. İlçe Müftülüğü'nün Abdurrahman Gazi Türbesi'nde düzenlediği program Mevlid'-i Şerifin okunmasıyla başladı. Ardından dünya birincisi ile dünya altıncısı hafızlar Ahlatlılara Kur'an ziyafeti sundu.

Ahlat'ın ve bulundukları Abdurrahman Gazi Hazretleri Türbesi'nin manevi atmosferinden oldukça etkilendiklerini belirten dünya birincisi Hafız Muhsin Dursun, "İstanbul Kadıköy ilçesi Kozyatağı Modern Cami İmam Hatibiyim. Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Ahlat'a geldik. Ahlat Belediye Başkanı ve İlçe Müftümüz sağ olsunlar bizi davet ettiler. Bu sebeple ilçeye geldik. Manevi bir atmosferde Abdurrahman Gazi Türbesi'nde bulunuyoruz. Bu atmosferi inşallah içinde bulunduğumuz Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle tüm insanlığa, İslam alemine, yurdumuza, vatanımıza, milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Cenab-ı Hak temennilerimizi kabul, Efendimizin şefaatine de nail eylesin" dedi.

Dünya altıncısı Hafız Abdullah Dursun ise, "İstanbul Beşiktaş Bebek Cami İmam Hatibiyim. Bizi çağırarak burada misafir ettiniz. Bu güzel manevi ortamda bulunmaktan mutlu olduk. İstanbul'un gürültüsünden uzaklaşıp, bu sessiz ve huzur dolu ortamda bulunuyoruz. Elimizden geldiğince Kur'an-ı Kerim okumaya çalışacağız. İnşallah güzel izler bırakarak buradan ayrılacağız. Güzel şeyler gördük. Bu Kutlu Doğum Haftası'nın Ahlat'a, İslam alemine yeniden bir İslam ahlakı anlayışı doğurmasını Allah'tan niyaz ediyorum. İnşallah ona vesile olur. Peygamberimizin Ahlakı ile Ahlaklanmanın doğumuna da bu hafta inşallah vesile olur. Belediye Başkanımıza ve İlçe Müftümüze teşekkür ediyorum" dedi.

"AHLAT'TA KUTLU DOĞUM HAFTASI DOLU DOLU VE ÇOK KATILIMLI GEÇİYOR"

Ahlat İlçe Müftüsü Zahit Demirel, 2013 yılı itibariyle Ahlat'ta Kutlu Doğum Haftası'nın çok dolu ve hemen hemen her kesimden insanın katılımı ile kutladıklarını belirterek, "Ahlat'ta Kutlu Doğum'a bütün Ahlatlılara katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. İl genelinde bu kutlamalar yapıldı. Fakat biz Ahlat'a özel bazı programlar yaparak 7'den 70'e herkese hitap ettik. Özellikle ortaokul ve lise öğrencileri arasında tüm okulların katıldığı siyer yarışmaları düzenledik. Bu programlar neticesinde 56 öğrencimize ödül vermek suretiyle öğrencilere Peygamber Efendimizin hayatını öğrenme konusunda teşvikte bulunduk. Kur'an kurslarımız arasında Ezbere Hadis Okuma Yarışması yaptık. Bununla birlikte bu yıl ilk defa Abdurrahman Gazi Türbesi'nde Kutlu Doğum Haftası'nın bir gününü burada yaptık. Bunu geleneksel hale getireceğiz. Yapılan etkinliğimize katılım oldukça fazla. Dünyaca ünlü hafızları getirerek ilçe halkımıza Kur'an ziyafeti sunduk. Bununla birlikte mevlit programımız oldu" dedi.

"SALAVAT-I ŞERİFLER İLİMİZİN VE İLÇEMİZİN HAVASINI DEĞİŞTİRDİ"

İlçe Müftüsü Demirel, bu hafta içinde bin hatim okunduğunu ve bununla beraber çok sayıda Yasin-i Şerif okunduğunu belirterek, "Abdurrahman Gazi Hazretleri'nin türbesinin gölgesi altında güzel bir program yaptık. Bu yıl ilçe merkezimizin yanı sıra köylerde de çeşitli programlarımız oldu. Katılımı da oldukça güzel gördüm. Kutlu Doğum Haftası'nda katkılarını esirgemeyen Ahlat Kaymakamı Osman Dölek, Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeynel Kılıç ve diğer katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Ahlat'ta bu yıl Kutlu Doğum Haftası çok geniş bir alanda kutlandı. Salavat-ı Şerifler getirildi. Bu Salavat-ı Şerifler ilimizin ve ilçemizin havasını değiştirdi. Ahlat'ımızda dağlarımız taşlarımızın dahi Salavat getirdiğini söyleyebilirim. Her tarafta Salavat sesleri yükseliyor. Bu alışkanlığımızı inşallah Kutlu Doğum Haftası'nın ardından da devam edecektir. İnşallah Cenab-ı Allah, Peygamberimizin şefaatine bizleri nail eder" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dünya Şampiyonu Hafızlar Ahlat'ta Kur'an Ziyafeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement