Düzce'de Eğitim Paneli - Son Dakika
Yerel

Düzce'de Eğitim Paneli

Düzce\'de Eğitim Paneli

Düzce Üniversitesi, Eğitim Fakültesi ve Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen “Eğitimde Yeni Yönelimler ve Düzce Eğitim Çalıştayı Sonuçları” konulu panel Düzce Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

20.12.2013 11:49

Düzce Üniversitesi, Eğitim Fakültesi ve Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen "Eğitimde Yeni Yönelimler ve Düzce Eğitim Çalıştayı Sonuçları" konulu panel Düzce Üniversitesi'nde gerçekleştirildi.

Düzce Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi işbirliği ile düzenlenen, "Düzce Eğitim Çalıştayı" 21-22 Kasım 2013 tarihinde gerçekleştirilmişti. Çalıştayda oluşturulan, 7 komisyon, 2 gün boyunca yaptığı çalışmaları, rapor haline getirmişti. O raporların sonuçları, üniversitede düzenlenen panelde, değerlendirildi.

Panel, 8 dakikalık bir kısa film gösterimiyle başladı. Kısa filmde Çalıştaya katılan komisyon üyeleri çalıştayla ilgili görüşlerini bildirdi.

Panele katılan, Vali Ali İhsan Su, göreve ilk geldiği günden beri, Düzce'de eğitimle ilgili sıkıntılar olduğunun, farkına vardığını ve bu çalıştayın eğitim açısından Düzce'ye büyük katkı sağlayacağını kaydetti.

Vali Su, "Demek biz çocuklarımızı yetiştirmede yeterli olamıyoruz. Bizde çocuklarımıza daha iyi eğitim verebilmek için bu çalıştayı gerçekleştirdik. İnanıyorum ki bu çalıştay, ilimizde neler yapılabileceğine dair bir takım şeyleri ortaya koydu. Bizde valilik olarak bu çalıştayda alınan kararların takipçisi olacağız. Bu çalıştayın ve sonuçlarının ilimize ve ülkemize faydalı olmasını ümit ediyorum" dedi.

Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ise Eğitim Çalıştayı'nın sonuçlarından en iyi şekilde yararlanmayı ümit ettiğini söyledi.

Çakar, "İnşallah sonuçlarından azami ölçüde faydalanma fırsatı bulabiliriz. Biz akademisyenlerin ürettikleri ne yazık ki kağıt üzerinde uygulanmayı bekliyor. Zamanla da o projeler geçerliliğini kaybediyor. Umarım bu çalıştayı değerlendirebilir, değer üretebiliriz" dedi.

Düzce ve Eskişehir Osmangazi Üniversitelerinden akademisyenlerin moderatörlük yaptığı panelde, "Eğitimde, Paradigman Değişim", "Dünyadaki Değişimlerin, Türk Eğitim Sistemine Yansımaları" gibi, konular ele alındı.

Panele konuşmacı olarak, Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı ve Panel Başkanı Prof Dr. Mehmet Engin Deniz, Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr. Bahattin Acat, Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Turan ve Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç konuşmacı olarak katıldı.

Panel Başkanı olan Prof. Dr. Mehmet Engin Deniz, eğitim sistemlerinin hızla değiştiğine dikkat çekerek "Eğitim sistemleri, öğretim sistemleri sürekli değişiyor. Çünkü bilgi birikimi değişiyor. Bizim de bu bilgi değişimine ayak uydurmak için eğitim öğretim sistemimizi yenilememiz gerek" dedi.

Prof. Dr. Selahattin Turan, mevcut eğitim sistemiyle, öğrencileri sınırlamanın, son derece yanlış olduğunun altını çizerek, eğitim sorununun yalnızca, Türkiye'ni değil tüm Dünya'nın en büyük ve çözülemeyen sorunu olduğunu belirtti. Turan, Batı ülkelerinin sistemlerinden de örnekler verdi ve

"Her toplum kendine özgü model geliştirmek zorundadır. En rahatsız olduğum şey eğitim konusunda yabancı ülkelerden örnek almak. Fillandiya'nın adını eğitim konusunda çok duyarız oysaki Fillandiya İstanbul kadar bir ülkedir. Eğitimde esas olan çocuklara kendine ve Türkiye'ye güven duygusunu vermektir. Okulun temel amacı iyi insan yetiştirmek olmalıdır" dedi.

Prof. Dr. Bahattin Acat, Eğitimde Paradigma değişimlerine değinerek Düzce'nin eğitimi kendilerine dert ederek bunun için çalışmalar yapıyor olmasını ise takdire şayan bir hareket olarak gördüğünü belirterek "Eğitim konusunda toplumun her ferdi bir şekilde elini taşın altına koymak zorunda" dedi.

Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç ise Düzce'deki eğitim sorunlarını ele alan Eğitim Çalıştay'ının şu ana kadar gerçekleştirilen kısmında yer alan çalışmaların bir değerlendirmesini sundu.

Çalıştayın amacı daha iyi neler yapabiliriz olduğunu belirten Kılıç komisyonların belirlediği noktaları paylaştı. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement