Düzce Okuma Oranında Türkiye Beşincisi - Son Dakika
Yerel

Düzce Okuma Oranında Türkiye Beşincisi

Düzce Okuma Oranında Türkiye Beşincisi

Düzce Valiliği tarafından 26 Mart - 1 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kütüphaneler Haftası nedeni ile etkinlik programı düzenlendi.

26.03.2012 15:52

Düzce Valiliği tarafından 26 Mart - 1 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kütüphaneler Haftası nedeni ile etkinlik programı düzenlendi. Program çerçevesinde ilk olarak Yunusemre İlköğretim Okulu öğrencileri Karadeniz Yöresi Halk Oyunu gösterisi sundular.

Düzce İl Halk Kütüphanesi Müdürü Abdullah Bilgin, kütüphane hakkında bilgiler vererek "2008 yılında hem kütüphaneler haftasını kutladık hem de yeni binamıza taşındık. Bu süre içinde kitap sayımız 58 bin 757'ye, üye sayımız 7 bin 962'ye, ödünç materyal verme sayısı 27 bin 515'e ulaştı. Okuma oranında Düzce Türkiye 5.si oldu. Yaptığımız çalışmalar sayesinde bu oranı her geçen gün yükselteceğiz. Yapılan kamuoyu yoklamalarına göre Düzceliler ayda 14 kitap okuyorlar" dedi.

Düzce Valisi Vasip Şahin, 48. Kütüphaneler Haftası'nı kutladığı konuşmasında, teknolojinin ilerlediğine dikkat çekerek, "Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte kütüphanelere olan ilgi azalıyor. Gençlerimiz bilgisayarları, telefonları ve ellerinde bulunan tablet bilgisayarlarla bilgiye kolayca ulaşabiliyorlar. Buna rağmen, kütüphanemizin üye sayısının artması ve kitap okuma oranında Türkiye 5.'si olmamız son derece mutluluk verici. Arkadaşlarımızı ve vatandaşlarımızı kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Düzce İl Halk Kütüphanesi'ne ev kütüphanesinde bulunan 8 bin 437 kitabını bağışlayan Naim Özgüner'e Düzce Valisi Vasi Şahin tarafından plaket verildi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Düzce Okuma Oranında Türkiye Beşincisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement