Düzce Üniversitesinde Bilim Kültür ve Sanat Günleri - Son Dakika
Yerel

Düzce Üniversitesinde Bilim Kültür ve Sanat Günleri

Düzce Üniversitesinde Bilim Kültür ve Sanat Günleri

.Düzce Üniversitesi tarafından düzenlenen “Bilim Kültür ve Sanat Günleri” programı, gerçekleştirilen sosyal ve kültürel etkinliklerle sürüyor.

06.05.2016 12:38

. Düzce Üniversitesi tarafından düzenlenen "Bilim Kültür ve Sanat Günleri" programı, gerçekleştirilen sosyal ve kültürel etkinliklerle sürüyor.

Üniversitenin öğrenci topluluklarının da desteğiyle gerçekleştirilen etkinliklerin ikinci günü Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu Öğretim Gör. Yusuf Parlak'a ait eserlerden oluşan Hat ve Ebru Sergisi, söyleşi öncesinde ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Sergide, bu sanat dallarına ilgi gösteren öğrenciler, hat ve ebru uygulamalarının nasıl yapıldığını yerinde görme imkanı elde etti. Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar başarılı çalışmalarından dolayı Öğretim Gör. Yusuf Parlak'a plaket takdim etti. Ortak Yaşam Alanı'ndaki stantları ziyaret eden Rektör, öğrenciler ve misafirler ile yakından ilgilendi.

"Bilim Kültür ve Sanat Günleri" Üniversitemiz Ortak Yaşam Alanı'nda düzenlenen eğlenceli etkinliklerle devam etti. Üniversitenin Tılsım Grubu mini bir konser vererek etkinliklere renk kattı. Gerçekleştirilen müzik etkinliklerine katılan DJ Uğur başarılı sahne performansıyla öğrencilere keyifli anlar yaşattı.

Ortak Yaşam Alanı'ndaki etkinliklerin ardından Üniversitenin Tiyatro Topluluğu'nun düzenlediği "Ay Işığında Şamata" adlı tiyatro gösterisi, Cumhuriyet Konferans Salonu'nda sergilendi. Tiyatro gösterisine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. E. Yıldız Doyran, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Türk tiyatrosunun önemli sanatçılarından Haldun Taner'e ait oyunun dramaturjisinde ve rejisinde Tiyatro Bölümü Öğretim Gör. Naciye Aksoy ve Tiyatro Topluluğu öğrencilerimiz yer aldı. İki perdelik komedi türündeki oyunda öğrenciler, başarılı sahne performanslarıyla izleyicilerin takdirini kazandı. Yoğun ilginin olduğu tiyatro gösterisinde öğrenciler tiyatro alanındaki yeteneklerini sergileyerek salonu dolduran katılımcılardan büyük alkış aldı.

Tiyatro gösterisinin sonrasında Ortak Yaşam Alanı'nda Maço Mehmet tarafından bir konser verildi. Birbirinden güzel şarkıları seslendiren Maço Mehmet, öğrencileri coşturdu. "Bilim Kültür ve Sanat Günleri" etkinliğinin ikinci günü, gerçekleştirilen konser ile sona erdi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Düzce Üniversitesinde Bilim Kültür ve Sanat Günleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement