Edirne'de Dualar Soma'da Hayatını Kaybedenlere Okundu - Son Dakika
Yerel

Edirne'de Dualar Soma'da Hayatını Kaybedenlere Okundu

Edirne\'de Dualar Soma\'da Hayatını Kaybedenlere Okundu

Edirne’de Dar-ül Hadis Camii’nde Manisa’nın Soma ilçesinde maden ocağında hayatını kaybedenler için hatim indirildi.

16.05.2014 18:19

Edirne'de Dar-ül Hadis Camii'nde Manisa'nın Soma ilçesinde maden ocağında hayatını kaybedenler için hatim indirildi.

Diyanet-Sen Edirne Şubesi ve Marmara Bölgesi Gençlik Kulüpleri Federasyonu'nun organize ettiği hatim duası Dar-ül Hadis Camii'nde Cuma Namazı'ndan sonra gerçekleştirildi. Dar-ül Hadis Camii İmamı ve Diyanet-sen Edirne Şubesi Başkanı Mahmut Eroğlu, Cuma hutbesinde Soma'da yaşamını yitirenler için dua edilmesi gerektiğini kaydetti.

Eroğlu, Cuma namazının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada Soma'da rahmete kavuşanlar için dualar edileceğini belirterek, "Onlara kavuşması için Allah'a yalvaracağız. Zaman dua zamanı, zaman yakarış zamanı, zaman birlik ve beraberlik zamanı inşallah bu acıyı birbirimize kenetlenerek, dua ederek atlatacağız. Geçmişlerimize dua ederek rabbimizin bizlere sabır vermesi için yalvarışlarımıza yakarışlarımıza devam edeceğiz. Çıkışta da ölmüşlerimizin ruhuna gitmesi için pilav ikramı yapılacak. Rabbimiz milletimize böyle acılar yaşatmasın inşallah" dedi.

Marmara Bölgesi Gençlik Kulüpleri Federasyonu Başkanı Serkan Türk de "Biz gençler olarak bir fikir attık ortaya. Mahmut hocamız ve kanaat önderlerimizin desteğiyle bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Hocamızın dediği gibi zaman dua zamanı, hepsinin mekanı cennet olsun" ifadelerini kaydetti.

Camide toplanan cemaat Soma'da hayatını kaybedenlerin ruhuna hatmetti. Dua sonrası pilav ve ayran ikramında bulunuldu. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Edirne'de Dualar Soma'da Hayatını Kaybedenlere Okundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement