Emniyet Müdürlüğü, Vatandaşları Uyardı - Son Dakika
Yerel

Emniyet Müdürlüğü, Vatandaşları Uyardı

Emniyet Müdürlüğü, Vatandaşları Uyardı

Kilis İl Emniyet Müdürlüğü tarafından broşür dağıtılarak, kontör dolandırıcılığına karşı vatandaşlar uyarıldı.

20.02.2013 15:35  Güncelleme: 15:29

Kilis İl Emniyet Müdürlüğü tarafından broşür dağıtılarak, kontör dolandırıcılığına karşı vatandaşlar uyarıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ile Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, halkın yoğun olduğu yerlerde, kontör dolandırıcılığı ile hırsızlık olaylarına karşı vatandaşlara broşür dağıtıldı.

İl Emniyet Müdürü Mehmet Akpınar, Türkiye genelinde vatandaşları telefonla arayarak kendisini emniyet mensubu, askeri personel, hakim, savcı olarak tanıtıp, değişik senaryolarla vatandaşlara güven duygusu oluşturarak, kontör veya para isteme türü dolandırıcılık olaylarının, Kilis'te de halen görüldüğünü söyledi.

Emniyet Müdürü Akpınar, İl Emniyet Müdürlüğü olarak birçok kez, gerek basın açıklamalarıyla ve gerekse şehrin değişik yerlerine konulan afiş ve benzeri resimli yazılarla, vatandaşların bu tür aldatmalara karşı duyarlı olması gerektiğinin vurgulandığını belirtti. Akpınar, "Bununla birlikte telefon üzerinden dolandırıcılık yapan şahısların tespit ve yakalanmalarına, ülke çapında yapılan operasyonlarla birçok kişinin yakalanmasına rağmen, kolay bir yol olması nedeniyle yeni dolandırıcılar türeyebilmektedir. İl Emniyet Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın da daha duyarlı davranarak, bu tür 'makul', 'insani' veya 'milli bir göreve çağrı' türü sahte taleplere aldanmamalarına azami hassasiyet göstermeleri gerekmektedir.Bu nedenle; cep telefonundan sizi arayarak kendisini emniyet görevlisi, savcı veya askeri personel olarak tanıtan, adınızın bir olaya karıştığını söyleyerek sorunu çözeceğini ifade eden şahıslara itimat etmeyiniz. Unutulmamalıdır ki hiçbir emniyet mensubu, savcı ve askeri personel, vatandaştan kontör talebinde bulunmaz, banka ve özel bilgilerini talep etmez. Çevrenize karşı duyarlı yaklaşarak bildiklerinizi paylaşın ve tanımadıklarınızın mağdur olmasını engelleyin. Bu tarz istekleri içeren telefonların alınması durumunda, mutlaka 155 Polis imdat telefonunu arayıp bilgi veriniz" dedi. - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Emniyet Müdürlüğü, Vatandaşları Uyardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement