En Büyük ve En Çok Turnayı Yakalamak İçin Yarıştılar - Son Dakika
Yerel

En Büyük ve En Çok Turnayı Yakalamak İçin Yarıştılar

En Büyük ve En Çok Turnayı Yakalamak İçin Yarıştılar

Kocaeli'de düzenlenen 7. Ulusal Turna Balığı Tutma Yarışması'nda 47 santimetrelik turnayı yakalayan amatör balıkçı, birinci oldu.

11.05.2014 15:05

Kandıra ilçesinde dün başlayan 7. Ulusal Turna Balığı Tutma Yarışması sona erdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığının desteği, Kocaeli Sportif Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (KAMADER) ile Kandıra Belediyesi işbirliğiyle Kaymaz Göleti'nde düzenlenen turnuvaya 20 ilden 180 amatör balıkçı katıldı.

Aileleriyle çadırlarda konaklayan yarışmacılar, iki günde 52 turna yakaladı, balıklar boy ölçümünün ardından suya bırakıldı.

Boy kategorisinde 47 santimetrelik balığı tutan Ömer Altıntaş birinci, 9 turna yakalayan İsmail Dönerkaya da en çok balık kategorisinde şampiyon oldu.

Etkinlik kapsamında "doğa, insan ve balık" konulu fotoğraf yarışması da düzenlendi.

KAMADER Başkanı Engin Öztürk, yaptığı açıklamada, yarışmanın adil şartlarda ve sportmence geçtiğini belirterek, kötü hava şartlarına rağmen katılımın yüksekliğinden ve yarışmada tutulan balıkların çokluğundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Öztürk, temiz doğa, balık türlerinin korunması, yaşatılması, bilinçli ve sürdürebilir avcılık için benzeri etkinlikler düzenlediklerini sözlerine ekledi. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel En Büyük ve En Çok Turnayı Yakalamak İçin Yarıştılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement