Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Kayseri'de - Son Dakika
Yerel

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Kayseri'de

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Kayseri\'de

Yıldız, bir engelli derneğinin geleneksel bahar çayına katıldı: "Abraham Lincoln'un engelli olması onu ABD'yi yönetmekten alıkoymadı.

26.04.2014 16:11

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, " Abraham Lincoln'un engelli olması onu ABD'yi yönetmekten  alıkoymadı. Ama olması Aşık Veysel'in ölümsüz eserler yazmasına mani olmadı. Tarih engelli olmasına rağmen çok büyük başarılara imza atmış insanlarla dolu" dedi.

Bazı temaslarda bulunmak için Kayseri'ye gelen Bakan Yıldız,  Zihinsel Engellilerin Eğitimi, Rehabilitasyonu ve İstihdamı Derneği'nin (ZERİD) Emirgan Çay Bahçesi'ndeki geleneksel bahar çayına katıldı.

Yıldız, huzurlu ve mutlu bir toplum olmak için bütün bireylerin eşit şartlarda yetiştirilmeleri gerektiğini söyledi.

Engellilerin toplumun ayrılmaz bir parçası olduğunu ifade eden Yıldız, engellilerin ihtiyaç ve taleplerini sosyal devlet kapsamında her yönüyle karşılamaya çalıştıklarını dile getirdi.

Sağlıklı her bireyin bir gün engelli olabileceğine dikkati çeken Yıldız, "Abraham Lincoln'un engelli olması onu ABD'yi yönetmekten  alıkoymadı. Ama olması Aşık Veysel'in ölümsüz eserler yazmasına mani olmadı. Tarih engelli olmasına rağmen çok büyük başarılara imza atmış insanlarla dolu. Bizler de engelli bireylerimizin yetenek ve becerilerinin gelişmesi için onların yolunu açmaya ve destek olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Vali Orhan Düzgün ise engellilerin sosyal hayatla bütünleşmeleri için son yıllarda önemli çalışmalara imza atıldığını söyledi.

Düzgün, engellilerin eğitimi kadar istihdama kazandırılmalarının da önemli olduğuna dikkati çekti.

Dernek Başkanı Hasan Aykülteli de dernek olarak gelişmiş ülkelerde uygulandığı gibi sağlam kaynaklara bağlanmış özerk bir engelliler fonu kurulmasını talep ettiklerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından Bakan Yıldız, zihinsel engelli öğrenciler tarafından üretilen hediyelik eşyaları inceledi.

Engellilerin el emeği ürünlerini çok beğendiğini dile getiren Yıldız, stanttaki görevlilere tüm eşyaları satın alacağını söyledi.

- Mobilya fuarını gezen ailelere Bakan indirim

Bakan Yıldız, daha sonra Dünya Ticaret Merkezi'ndeki 4. Kayseri Mobilya Fuarı'nı gezdi.

Yıldız, mobilya satın almak için fuara gelen ancak fiyatından dolayı vazgeçen Mustafa Demirok ve ailesi ile fuarın bahçesinde karşılaştı. Demirok ile sohbet eden Yıldız, aileye beğendikleri oturma grubunu almaları halinde indirim yapılacağını söyledi. Yıldız, "Biraz pazarlık yapın, burası Kayseri. Beğendiğiniz eşya 3 bin liradan 2 bin liraya indirilecek" dedi.

Yeni evli Burak ve Ebru Dost çifti ile de sohbet eden Yıldız, çiftin alacakları eşyanın 500 lirasını karşıladı. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Kayseri'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement