Engelli Rabia Çifte Bayram Yaşadı - Son Dakika
Yerel

Engelli Rabia Çifte Bayram Yaşadı

Engelli Rabia Çifte Bayram Yaşadı

Manisa'nın Salihli ilçesinde 1 yaşındayken geçirdiği epilepsi nöbeti sonrası engelli olan 16 yaşında ki Rabia Dal'a hayırseverler tarafından tekerlekli sandalye alındı.15 yıldır epilepsi nöbeti geçirmeye devam eden ve vücut gelişimi tam olmadığı...

07.08.2013 15:49

Manisa'nın Salihli ilçesinde 1 yaşındayken geçirdiği epilepsi nöbeti sonrası engelli olan 16 yaşında ki Rabia Dal'a hayırseverler tarafından tekerlekli sandalye alındı.

15 yıldır epilepsi nöbeti geçirmeye devam eden ve vücut gelişimi tam olmadığı için omuriliği eğri olan ve bu nedenle oturamayan Rabia Dal için tam donanımlı tekerlekli sandalye alındı. Tam donanımlı tekerlekli sandalye sayesinde artık kızını her yere götürebileceğini ve dolaştırabileceğini belirten Anne Ummahan Çatar, "Biz bayram öncesi bayramı yaşadık. Ailece özgürlüğümüze kavuştuk. 24 saat eve bağlı kalmaktan kurtulduk. Rabia artık dışarı çıkabildiği gibi ev içinde de hep yatakta yatmaktan kurtuldu. Şimdi onu aracına bindirip evin her köşesine götürebileceğim. İşimi yemeğimi rahatça yapacağım. Aklım çocuğumda kalmayacak. Sık sık nöbet geçirdiği için onun başında nöbet tutmaktan işimi bile yapamaz durumdaydım. Şimdi her yönden rahata erdik. Başta Gülgün Yalvaç olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Hayırsever Gülgün Yalvaç ise "Rabia kızımızın durumunu anlattığım hayırseverler Rabia'yı sahiplendiler. Hayırseverlerin katkıları yine hayırsever Ayhan Ünal'ın aracılığı ile İzmir'den bu özel aracımızı aldık. Aracın maliyeti bin 850 lira. Ama Rabia'nın sevinç çığlıkları inanın her şeye bedel. Duyarlı insanlarımıza katkılarına teşekkürler. Rabia'mıza çifte bayram yaşattık. Aracımızı en güzel günde Rabia'ya götürmenin sevincini yaşıyoruz" dedi.

Şuanda 16 yaşında olmasına rağmen sadece 22 kg ağırlığında olan Rabia Dal, aynı zamanda kalp hastası. Görmeyen ve duymayan Dal'a Hüseyin Rahmi Aksoy Vakfı'da sürekli destek oluyor.

Rabia Dal'ın birde 14 yaşında Simge adlı kız kardeşi bulunuyor. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Engelli Rabia Çifte Bayram Yaşadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement