Esenyurt'ta Kültür Sanat Şöleni - Son Dakika
Yerel

Esenyurt'ta Kültür Sanat Şöleni

Esenyurt\'ta Kültür Sanat Şöleni

Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezlerinde 2013-2014 yılı güz döneminde 28 farklı branşta kültürel ve sanatsal eğitim alan 5 bin kursiyer öğrenci Esenyurt Kültür Merkezinde gerçekleşen sertifika şöleninde mezun oldular.

08.06.2014 17:08

Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezlerinde 2013-2014 yılı güz döneminde 28 farklı branşta kültürel ve sanatsal eğitim alan 5 bin kursiyer öğrenci Esenyurt Kültür Merkezinde gerçekleşen sertifika şöleninde mezun oldular.

Sertifika törenine, Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer, İlçe protokol mensupları ve binlerce vatandaş katıldı.

Esenyurt Kültür Merkezinde gerçekleşen sertifika töreni, kursiyerlerin el becerileri ile yapmış oldukları resim, takı tasarım, kurdele nakış, biçki-dikiş sergisinin kurdele kesimi ve sergi gezisi ile başladı. Soma'da yaşanan elim kaza sonucu hayatını kaybeden 301 maden işçisini anmak için Esenyurt Belediyesi kursiyerleri tarafından sergilenen 'SOMA' adlı tiyatro oyunu programa katılanlara duygu dolu anlar yaşattı.

Esenyurt Belediyesi kursiyer öğrencilerinin sergilediği Türkiye'nin birçok bölgesine ait yöresel halk oyunları gösterisi, gitar, bağlama, Türk sanat musikisi ve Türk halk müziği dinletileri mezuniyet törenine katılan binlerce misafir tarafından tam not alarak ayakta alkışlandı. Ayrıca Esenyurt Anadolu Ateşi grubunun sergilemiş olduğu gösteri ve minik öğrencilerin Mental aritmetik alanındaki başarılı performansı davetliler tarafından beğeni ile karşılandı.

Esenyurt Belediyesi Kültür-Sanat Kursları 2013- 2014 döneminde Esenyurt Kültür Merkezi, Esenkent Kültür Merkezi, Siteler Kültür Merkezi, Yunus Balta, İncirtepe, Yunus Emre, Yenikent, ve Saadetdere Kültür Merkezi olarak toplam 8 ayrı kültür merkezinde eğitim verildi. Bilgisayar, İngilizce, Osmanlıca, Arapça, gitar, keman, bağlama, şan, ud, resim, takı tasarım, kurdele nakış, biçki-dikiş, web-tasarım, Türk sanat musikisi, Türk halk müziği, Türk halk oyunları, satranç, SBS, ebru sanatı, kitre pamuk, tiyatro, okuma-yazma, bale, guta mefruşat, diksiyon ve mental aritmetik olmak üzere toplam 28 branşta kursiyerler eğitim aldı.

Kadıoğlu "Esenyurt'ta olan tesisleri, Türkiye'nin hiçbir bölgesinde bulamazsınız"

Sertifika Şölenine katılarak başta öğretmenleri olmak üzere tüm kursiyerleri çalışmalarından dolayı tebrik ettiğini belirten Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu sözlerine şöyle devam etti;

"Esenyurt birçok alanda olduğu gibi kültür-sanat dalında da örnek ve merkez olmaya devam ediyor. Esenyurt 'ta kültür-sanat alanında yaz ve güz dönemi olmak üzere 15,000 kursiyer öğrenciye ücretsiz eğitim vererek vatandaşlarımızın ve çocuklarımızın sosyal yaşama daha iyi adapte olması için çalışıyoruz. Eğitimde, sağlıkta, sporda, sosyal belediyecilikte, yeşil alanda, kültür ve sanat etkinliklerinde gerçekleştirdiğimiz projeler sayesinde ilçemizi modern bir kent haline getirdik. Esenyurt'ta olan tesisleri, Türkiye'nin hiçbir bölgesinde bulamazsınız. Bazı ilçelerde bir tane bile tam anlamıyla kültür merkezi yokken, biz de 8 adet bulunmaktadır. Bizim amacımız vatandaşımızın bilmediği konularda kendini geliştirmesini sağlamak ve el becerilerini ortaya çıkararak kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlamaktır"

Esenyurt'ta yaşayan vatandaşlarımızın çok şanslı olduğunu belirten Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci " Esenyurt kendisini kanıtlamış bir şehir oldu. Bu şehrin mimarı ise Belediye Başkanımız Necmi Kadıoğlu ve çalışma arkadaşlarıdır. Esenyurt'un daha iyi seviyelere nasıl getirebiliriz diye belediye başkanımız ile devamlı iletişim halindeyiz. Vatandaşlarımızın istek ve önerilerine uygun projeleri gerçekleştiren başkanımıza teşekkür ederiz. Burada sertifikalarını alan öğrencilere de başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.

Esenyurt Kültür Merkezinde binlerce Esenyurtlunun katılımı ile büyük bir coşku içerisinde düzenlenen sertifika şöleninde öğrencilere sertifikalarını İlçe Kaymakamı Ekrem İnci ve Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu takdim etti.

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'na kursiyer öğrencilerin yapmış oldukları İstanbul'u anlatan tablo hediye edildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Esenyurt'ta Kültür Sanat Şöleni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement