Eski Maden Ocağı Yeniden Yeşerecek - Son Dakika
Yerel

Eski Maden Ocağı Yeniden Yeşerecek

Eski Maden Ocağı Yeniden Yeşerecek

Mersin'in Erdemli ilçesinde, ömrünü tamamlayan bir maden ocağı bölgesinin rehabilite edilmesi amacıyla ağaçlandırma yapıldı.

26.03.2013 13:54  Güncelleme: 13:55

Mersin'in Erdemli ilçesinde "Orman Haftası" etkinlikleri kapsamında ömrünü tamamlayan bir maden ocağı bölgesinin rehabilite edilmesi amacıyla ağaçlandırma yapıldı. 15 dönüm araziye 7 türden bin fidan dikildi.

Gücüş köyü Sarılar mevkisindeki fidan dikimi dolayısıyla gerçekleştirilen törende konuşan Erdemli Orman İşletme Müdürü Kenan Akduman, "Bilindiği üzere Türkiye'deki madencilik faaliyetlerin büyük bölümü ormanlık arazilerde yapılıyor. Erdemli İşletme Müdürlüğümüz sınırlarında da toplamda 165 maden ocağı mevcut. Bunların kapladığı alanda 258 hektara tekabül etmekte. Şuan içinde bulunduğumuz madencilik faaliyeti biten bu 15 dönümlük sahayı tekrar ormana kazandırılmak üzere dikim yapacağız" dedi.

Akduman, harnup, selvi, fıstık çamı, kızılçam, alıç, defne ve akçaağaç olmak üzere 7 türden bin adet fidan dikileceğini belirtti.

Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe de, "Artık insanlığın geldiği nokta bize çevreyi kirletmeden çevrenin çok önemli bir parçası olan orman varlıklarını yok etmeden, sanayinin de sürdürülebileceğini, ikisinin birbirine tercih edilebilir değil, ikisinin de bir arada olabileceğini gösteriyor. Bütün bu değerleri bütün bu zenginlikleri bir arada sürdürebilmek önemli" diye konuştu.

Fidan dikim programına Mersin Orman Bölge Müdür Yardımcısı Refik Ulusoy, Erdemli Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu, orman işçileri ile Koyunoğlu Madencilik yetkilileri ve maden işçileri katıldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eski Maden Ocağı Yeniden Yeşerecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement