Eskişehir'de Etik Haftası Etkinliği Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'de Etik Haftası Etkinliği Yapıldı

Eskişehir\'de Etik Haftası Etkinliği Yapıldı

Eskişehir'de Etik Haftası etkinlikleri kapsamında kamu görevlilerine "Kamu Çalışanları ve Etik Davranış İlkeleri" konulu konferans verildi.

25.05.2012 16:21

Eskişehir'de Etik Haftası etkinlikleri kapsamında kamu görevlilerine "Kamu Çalışanları ve Etik Davranış İlkeleri" konulu konferans verildi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı İsmail Küreci 25 Mayıs gününün "Dünya Etik Günü" ve 25-3 1 Mayıs tarihlerine rastlayan haftanın da "Etik Haftası" olarak kutlandığını belirtti.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ömür Elçioğlu yaşanılan toplum içinde hemen her gün ahlaki pek çok sorunla karşılaşıldığını belirterek, "Özellikle bilim ve teknolojinin gelişmesi, toplum yaşantısı içinde çözüm bekleyen yeni sorun demetlerini getirmektedir. Etik, mantık ve metafizikle birlikte felsefenin en eski üç disiplininden biri olarak insanlar arası ilişkilerin temelinde yer almaktadır. Etik, ahlaka vurgu yapan eylemleri konu edinir. Kendi içinde bir eylemi iyi yapan özellikleri sorgularken ahlak, ödev, adalet ve sorumluluk gibi kavramları da ele alır. Etik ilke ve değerler, her düzeydeki kamu görevlileri için, çalışma hayatı içinde neyin iyi ve doğru olduğuna dair yönlendirici bir çerçeve sunmaktadır." dedi.

Elçioğlu sözlerine şöyle devam etti: "Kamu görevlileri, karar verirken ya da bir eylemde bulunurken ikilemde kalabilmekte ve bazen karar vermekte zorluklar yaşayabilmektedir. Böyle durumlarda yetkilerin ve kaynakların adil, tarafsız, dürüst ve tutarlı bir biçimde nasıl kullanılacağı sorunu ortaya çıkmaktadır. Kamu görevlileri; tüm eylem ve işlemlerinde yasallık, adalet, eşitlik ve dürüstlük ilkeleri doğrultusunda hareket etmeli, görevlerini yerine getirirken ve kendilerine emanet edilmiş kamu hizmetini verirken hizmetlerden yararlandırmada dil, din, felsefi inanç, siyasi düşünce, ırk, cinsiyet ve benzeri sebeplerle ayrım yapmamalı, insan hak ve özgürlüklerine saygılı olmalıdırlar"

Etik kültürün yerleşmesi ve takipçisi olmak kamu çalışanının temel sorumluluklarından biri olduğuna dikkat çeken Elçioğlu, "2004 yılı, ülkemizde etiğe dayalı bir yönetim sisteminin oluşturulmasında dönüm noktasıdır. Bu tarihte çıkarılan 5176 sayılı "Kamu Görevlileri Etik Kurulu Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun" ile Kamu Görevlileri Etik Kurulu kurulmuştur. Kamu Görevlileri Etik Kurulu tarafından hazırlanan "Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri ile Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik" ise, kamu görevlilerinin, görevlerini yerine getirirken uymaları gereken genel etik ilke ve standartları toplu olarak ortaya koyması bakımından önemlidir" diye konuştu.

(HÖ)

25.05.2012 15: 48: 59

TSI

NNNN - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir'de Etik Haftası Etkinliği Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement