Eskişehir'de Vı. Ulusal Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Yaşayan Yazarlar Sempozyumu - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'de Vı. Ulusal Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Yaşayan Yazarlar Sempozyumu

Eskişehir\'de Vı. Ulusal Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Yaşayan Yazarlar Sempozyumu

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü tarafından düzenlenen “VI. Ulusal Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Yaşayan Yazarlar Sempozyumu” başladı.

16.04.2014 18:14

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü tarafından düzenlenen "VI. Ulusal Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Yaşayan Yazarlar Sempozyumu" başladı.

"Çocuk ve Gençlik Edebiyatında Nur İçözü" konulu sempozyum, ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki açılış oturumu ile başladı. 'Yüreğimin Kıyısında' isimli konser ile başlayan sempozyumun açılış oturumu, Nur İçözü'nü tanıtan kısa bir sinevizyon gösterisi ile devam etti. Daha sonra programın açılış konuşmasını Karşılaştırmalı Edebiyat Bölüm Başkanı Doç. Dr. Medine Sivri yaptı. Doç. Dr. Sivri, sempozyumu düzenleme amaçlarının, çocuk ve gençlik edebiyatına emek veren yazarları akademik bağlamda onurlandırmanın yanı sıra, Nur İçözü ve yapıtlarının çocuklar, ebeveynler, öğretmenler ve akademik çevrelerce daha yakından tanınmasını sağlamak olduğunu ifade etti. Sempozyumda 15 farklı üniversiteden 100'ün üzerinde katılımcının, 70'den fazla bildiri sunacağını belirten Doç. Dr. Medine Sivri, etkinliğin düzenlenmesine doğrudan ya da dolaylı katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Sempozyum Düzenleme Kurulu Eş Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özlem Özen ise, çocuk ve gençlik edebiyatının çok boyutlu düşünen ve demokratik kültürü içselleştirmiş nesiller yetiştirilmesi için bir araç olarak düşünülmesi gerektiğini söyledi. Düşünen, duyarlı ve okuma kültürü edinmiş çocuk ve gençler yetiştirilmesi gereğine işaret eden Yrd. Doç. Dr. Özlem Özen, sempozyumun da bu konuyu ele almak amacıyla çocuk ve gençlik edebiyatının değerli yazarları ile bilim insanlarını bir araya getirdiğini dile getirdi.

Sempozyumun onur konuğu olan Prof. Dr. Gülçin Alpöge ise, sempozyumu düzenleyerek çocuk ve gençlik edebiyatının gelişmesine büyük katkı sağladığını belirttiği ESOGÜ Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü'ne teşekkür etti. Prof. Dr. Gülçin Alpöge daha sonra "Nur İçözü'nün Yaşamından Özel Notlar" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir'de Vı. Ulusal Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Yaşayan Yazarlar Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement