Eskişehir Tarımı Tarbil'le Modernleşecek - Son Dakika
Yerel

Eskişehir Tarımı Tarbil'le Modernleşecek

Eskişehir Tarımı Tarbil\'le Modernleşecek

Eskişehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr.

01.10.2013 16:57

Eskişehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Halil Çankaya, Eskişehir tarımının uygulamaya yeni başlanılan 'Tarımsal İzleme ve Bilgi Sistemi' ile modern bir yapıya kavuşacağını söyledi.

Çankaya, yaptığı yazılı açıklamada, Tarımsal İzleme ve Bilgi Sistemi (TARBİL) Projesi kapsamında Eskişehir'e 13 adet istasyon kurulacağını belirtti. Dr. Halil Çankaya, "Ülke genelinde kurulacak zirai ve meteorolojik istasyonlar vasıtasıyla; atmosferden toplanacak iklimsel parametrelerin, toprak sıcaklığı, nemi gibi topraktan alınacak verilerin, fenolojik gözlemlere yönelik görsel kayıtlar sağlanacak. Çeşitli ürünler için, verim ilişkisinin çıkarılacağı, ülkesel meteorolojik ağının kurulmasına katkı sağlanacağı, iklim değişikliği ve kuraklığın izlenmesinin gerçekleştirileceği tarım alanlarının ve yıllık ekim alanlarının belirleneceği bir projedir. Tarımsal gözlem istasyonları verim ve rekolte tahmininin yanı sıra çiftçimize zirai erken uyarı sistemi olarak da hizmet verecektir. Söz konusu istasyonlar, tarım parsellerinin sınır alanında takribi 15-20 m2'lik bir alana kurulmakta olup, kendi güvenlik sistemlerini de içinde barındırmaktadır" dedi.

Çankaya ayrıca, arazisinde istasyon kurulumu yapılan çiftçilere parselindeki tarımsal verileri izlemesi için uygulama yazılımları ile birlikte muvafakatname karşılığında tablet bilgisayar verileceğini belirterek, iletişim masrafları dahil kullanımına sunulan teçhizat ve hizmetlerin masraflarının Bakanlık tarafından karşılanacağını söyledi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir Tarımı Tarbil'le Modernleşecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement