Esma Biltaci'nin Adı Manisa'da Bir Sınıfa Verildi - Son Dakika
Yerel

Esma Biltaci'nin Adı Manisa'da Bir Sınıfa Verildi

Esma Biltaci\'nin Adı Manisa\'da Bir Sınıfa Verildi

Anadolu Platformu üyesi derneklerden biri olan Manisa Araştırma Derneği (MANA-DER) 6 hafta sürecek olan Yaz Kurslarını başlattı.

24.06.2014 13:39

Anadolu Platformu üyesi derneklerden biri olan Manisa Araştırma Derneği (MANA-DER) 6 hafta sürecek olan Yaz Kurslarını başlattı. Manisa Lisesinde açılan biri anasınıfı olmak üzere toplam 7 sınıfa önemli şahsiyetlerin ismi verildi. Mısır'daki cuntaya direnen ve Mısırlı kadınların simgesi haline gelen Esma Biltaci'nin adı da sınıflardan birine verildi.

MANA-DER Başkanı Şaban Mertyürek bu yıl düzenledikleri yaz okulu hakkında açıklamalarda bulundu. "Manisalı çocukların yüreğine dokunmak için yola çıktık" diyen Mertyürek, "Manisa Lisesinde düzenlediğimiz yaz okullunda değişik kategorilerde sınıflar oluşturduk. Bunu yaparken İmam Hatiplileri de unutmadık ve onlar için de bir sınıf açtık. Çocuklarımızın ruhlarına ve bedenlerine hitap eden bir programla yaz okulumu gerçekleştiriyoruz. Namazın, insan haklarının, selam alıp vermenin, sadakanın ne kadar önemli olduğunu anlatan afiş çalışmaları ve etkinliklerle pekiştirmeye çalışıyoruz. 100 öğrencimiz yaz okulumuza katıldı. Yaklaşık 15 gönüllü eğitimci arkadaşımız da biri anasınıfı olmak üzere toplam 7 sınıfta çocuklarımıza eğitim veriyoruz" dedi.

Açılan her sınıfa önemli bir şahsiyetin ismini vererek çocuklara Müslüman şahsiyetleri tanıtmaya çalıştıklarını da kaydeden Mertyürek, "Çocuklarımızın zihninde Müslüman şahsiyetlerin yer etmesi gerekiyor. Sınıflarımıza Mus'ab Bin Ümeyr, Furkan Doğan, Hayrettin Karaman, Esma Biltaci, Hasan El Benna ve Zeynep Gazali isimlerini verdik. İmam Hatipli öğrencilerimiz Hayrettin Karaman sınıfında eğitim alıyorlar. Sınıflarımızda erkek ve kız öğrencilerimiz ayrı eğitim alıyorlar. Derslerimiz haftanın 5 günü saat 10.00'dan 16.00'ya kadar sürüyor" şeklinde konuştu.

Derslerde ağırlıklı olarak Kur'an-ı Kerim, Peygamberimizin hayatı ve değerler eğitiminin ön planda olduğunu kaydeden Mertyürek daha önce 5 hafta olarak planlanan yaz okulunun yoğun talep üzerine 6 haftaya çıktığını dile getirdi.

Eğitimlerinin sadece yaz okulu ile sınırlı kalmayacağını da sözlerine ekleyen Mertyürek, "Evde karakter eğitimi dediğimiz bir eğitimimiz var. Buradaki çocuklarımızla yıl içinde de farklı etkinliklerle birlikte olacağız" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Esma Biltaci'nin Adı Manisa'da Bir Sınıfa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement