Eyüp'te Tarih Yeniden Canlanıyor - Son Dakika
Yerel

Eyüp'te Tarih Yeniden Canlanıyor

Eyüp\'te Tarih Yeniden Canlanıyor

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüp Tarihi Yaşam ve Kültür Merkezi’ni Ziyaret EttiEyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüp Dostları Vakfı tarafından hazırlanan Eyüp Tarihi Yaşam ve Kültür Merkezi’ni ziyaret etti.

14.03.2015 13:55

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüp Tarihi Yaşam ve Kültür Merkezi'ni Ziyaret Etti

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüp Dostları Vakfı tarafından hazırlanan Eyüp Tarihi Yaşam ve Kültür Merkezi'ni ziyaret etti. Başkan Aydın, çocukluk ve gençlik yıllarının geçtiği Eyüp'teki eski mekanlardan kalan eserlerin sergilendiği merkezde duygulu anlar yaşadı.

Eyüp Belediye başkanı Remzi Aydın, Eyüp Dostları Vakfı tarafından düzenlenen kahvaltılı toplantıya katıldı. Başkan Aydın, toplantının ardından, Vakıf tarafından oluşturulan Eyüp'ün tarihini, kültürünü, geçmişten bugüne yaşanan anıları gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla kurulan Eyüp Tarihi Yaşam ve Kültür Merkezi'ni de ziyaret etti. Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Faik Kökan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Bayrak ve yönetim kurulu üyeleri, merkezde sergilenen eserlerle ilgili Başkan Remzi Aydın'a bilgi verdi.

Vakıf binası bünyesinde oluşturulan, Eyüp'teki köklü ailelerden toplanan ve aralarında 200 yıllık tarihi materyallerin de sergilendiği Eyüp Tarihi Yaşam ve Kültür Merkezi'ni dolaşan Başkan Aydın, duygulu anlar yaşadı. Çocukluk ve gençlik yıllarının geçtiği Eyüp'ün değişik mekanlarından kalan eserleri inceleyen Başkan Remzi Aydın, anılarının canlandığını söyledi.

Eyüp Melek Sineması'ndan kalan ahşap ve numaralı koltuklara da oturan Başkan Aydın, Yavuz Zırhlısı'ndan kalan denizci fenerleri ve seyir defterini inceleyerek bilgi aldı.

Ziyaret sonunda, Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Kökan ve vakıf üyeleri, Başkan Remzi Aydın'a teşekkür ederken, Başkan Aydın da, titizlikle hazırladıkları Eyüp Tarihi Yaşam ve Kültür Merkezi için yönetim kurulu başkanı ve üyelerini tebrik etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eyüp'te Tarih Yeniden Canlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement