Fatih Projesi Tavşanlı'da - Son Dakika
Yerel

Fatih Projesi Tavşanlı'da

Fatih Projesi Tavşanlı\'da

AK Parti Hükümeti'nin icraata koyduğu FATİH projesi Tavşanlı'da uygulanmaya başlandı.

08.03.2014 12:19  Güncelleme: 12:21

AK Parti Hükümeti'nin icraata koyduğu FATİH projesi Tavşanlı'da uygulanmaya başlandı. İlk olarak Fen Lisesi 9. Sınıf öğrencilerine düzenlenen törenle, protokol üyeleri tarafından tablet bilgisayarları teslim edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın teknolojik anlamda hayata geçirdiği önemli projelerden biri olan Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) kapsamında Tavşanlı'daki öğrenciler de tablet bilgisayarlarına kavuşuyor.

Çukurköy'de bulunan Fen Lisesi'nde düzenlenen törenle 9. Sınıf öğrencileri tablet bilgisayarlarını protokol üyelerinin elinden aldı.

Törene Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Kaymakam Numan Hatipoğlu, Garnizon Komutanı Üsteğmen Ömer Turan, Emniyet Müdürü Saffet Özdemir, DPÜ Rektörü Ahmet Karaaslan, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Demir, Milli Eğitim Müdürü Levent Kayık, şube müdürleri, daire amirleri, okul idareci ve öğretmenlerle öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Levent Kayık, FATİH projesi ile ilgili bilgiler vererek akıllı tahta sisteminin liselerde uygulanmasıyla birlikte eğitim seviyesinin de arttığını kaydetti.

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu ise, AK Parti Hükümeti'nin her alanda olduğu gibi eğitim alanında da çığır açan projelere imza attığını kaydederek öğrencilere seslendi. Kavuncu, "Çok uzak değil bundan sadece 10 yıl önce Amerika'ya gittiğimizde çok önemli bir kurumun akıllı tahta sistemini kullandığını görmüş ve bu duruma imrenmiştik. Bugün bu teknolojiyi ve imkanları siz kullanmaya başladınız. Gelişen Türkiye'mizin yarınları size emanet. Dolayısıyla sizin eğitiminizi ve gelişim sürecinizi takip etmek, iyileştirmek bizim en büyük görevimizdir. Amerikalı, Alman ve Japon öğrencilerden geri kalır bir yanınız yok. Hepiniz pırıl pırıl, zeki gençler olarak bu teknolojik imkanları da kullanarak çok büyük başarılara imza atacaksınız" dedi.

Kaymakam Numan Hatipoğlu da, son yıllarda hem fiziki, hem de teknolojik anlamda okulların hızla geliştiğini belirterek Hükümet'e teşekkür etti. Hatipoğlu, "Bugün sadece fen lisemizde 9. Sınıf öğrencilerimize bilgisayarlarını teslim ediyoruz. Şahsen bu manzarayı görmek beni son derece mutlu ediyor. Tüm öğrencilerimiz kısa sürede bu imkanlara kavuşacaklar. İlçe Kaymakamı olarak son yıllarda sağlanan hem fiziki hem de teknolojik imkanlardan dolayı Hükümetimize teşekkür etmek gerekiyor" diye konuştu.

Törende bir konuşma da Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan yaptı. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Rektör Karaaslan, "Teknolojinin sosyal ve eğitim alanındaki faydalarıyla birlikte maalesef zararları da olabiliyor. Elinize aldığınız bu cihazları, boş vakit geçirmeye veya zararlı erişim noktalarına ulaşmak için kullanmayın. Eğitim sürecinize büyük katkı sağlayacak olan bu gelişmeler ileride mesleki başarınıza da etki edecektir" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri öğrencilere tablet bilgisayarları teslim etti.(İÖ-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fatih Projesi Tavşanlı'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Melike çelik: Haberci kalitesine bayılıyorum.. :)))) Garnizon komutanı yüzbaşı olalı iki yıl olmasına rağmen rütbesi halen üsteğme yazılmış.. Muhabirlerimiz çok iyi yaaaa!!!!!!!! 0 0 Yanıtla

Advertisement