Fatsa'da Sudoku Finali Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Fatsa'da Sudoku Finali Yapıldı

Fatsa\'da Sudoku Finali Yapıldı

Ordu’nun Fatsa ilçesinde Becmarkin projesi kapsamında düzenlenen ortaokullar arası Sudoku Ligi final müsabakaları Meşebükü Ortaokulu’nda yapıldı.

13.05.2014 16:46

Ordu'nun Fatsa ilçesinde Becmarkin projesi kapsamında düzenlenen ortaokullar arası Sudoku Ligi final müsabakaları Meşebükü Ortaokulu'nda yapıldı.

Sudoku yarışmalarında birinciliği 75.54 puanla Dolunay Ortaokulu kazanırken, 74.74 puanla Merkez Ortaokulu ikinciliği, 48 puanla Bolaman Ortaokulu da üçüncülüğü elde etti.

Sudoku finaline Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Erişmiş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Atilla Yiğit, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Selim Genç, Meşebükü Mahalle Muhtarı Harun Okurgan ve okul müdürleri katıldı.

Sudoku yarışmasının ev sahipliğini yapan Meşebükü Ortaokulu Müdürü Cevat Öztürk, düzenlenen yarışma ile ilgili yaptığı açıklamada, "Ordu Valimiz Sayın Kenan Çiftçi tarafından Becmarking projesi kapsamında Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Meşebükü Ortaokulumuz organizesinde düzenlenen Fatsa ilçesindeki ortaokullar arası Sudoku Ligi final müsabakaları okulumuzda yapıldı. Biz bunu okulumuz olarak düzenledik, geçen yıl da okulumuzda düzenlenen bu yarışmaya 21 tane takım katılmıştı. Bu senede Fatsa ilçemiz genelinde 17 ortaokulda Sudoku yarışması düzenlendi. 17 okulda 5 aydır Sudoku Ligi devam ediyordu. Sudoku Ligi müsabakalarında 5 ay süresince öğrencilerimiz takımlar halinde yarıştılar ve bugün her okulun birincisi okulumuza gelerek müsabakalarına katılmış oldular. Sudoku öğrenciler de dikkat toplama, zekayı güçlendirme adına çok faydaları var. Bizde faydalı olduğu için bu proje yürüttük" dedi.

Yarışma sonunda dereceye giren okullara protokol mensupları tarafından başarı belgesi, madalya ve plaket takdim edildi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fatsa'da Sudoku Finali Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement