Gaün'den "Kampüs Bizim Orman Bizim" Projesi - Son Dakika
Yerel

Gaün'den "Kampüs Bizim Orman Bizim" Projesi

Gaün\'den "Kampüs Bizim Orman Bizim" Projesi

Gaziantep Üniversitesi Çevre Araştırma Merkezi (GÜÇAMER) öncülüğünde, “Kampüs Bizim Orman Bizim” projesi kapsamında, Gaziantep Üniversitesi kampüs alanı içerisindeki ormanlık alanların temizliği yapıldı.

13.12.2016 16:36

Gaziantep Üniversitesi Çevre Araştırma Merkezi (GÜÇAMER) öncülüğünde, "Kampüs Bizim Orman Bizim" projesi kapsamında, Gaziantep Üniversitesi kampüs alanı içerisindeki ormanlık alanların temizliği yapıldı.

GAÜN Rektör Yardımcı Prof. Dr. Savaş Gürsoy'un katılımıyla gerçekleşen etkinliğe, GAÜN Çevre Topluluğu, Bisiklet Topluluğu, Kafkas Halk Dansı Topluluğu, Mühendislik Topluluğu, Dağcılık Topluluğu, Bilimsel Araştırmalar Topluluğu, Motor Sporları Topluluğu ve Gaziantep Tema İl Teşkilatının yanı sıra akademik ve idari personel ile öğrencilerden oluşan yaklaşık 150 kişi katıldı.

Etkinlikte konuşan Rektör Yardımcı Prof. Dr. Savaş Gürsoy, insan gelişim evrelerinde kendisi, ailesi, yakın çevresi ve toplum ile barış içinde yaşadıktan sonra ulaşabileceği en üst düzey doğa ile barışık yaşaması olduğunu belirtti. Prof. Dr. Gürsoy, "Bu denli zor ulaştığımız bu güzelliklerin korunması ile ilgili olarak ne gerekiyorsa o yapılmalı. Sonbaharda sarı-kızıl olan yaprakların o görkemli güzelliğini içimizde yaşatamazsak yaşamımızdan çok şey eksilir. Bir yaprak, bir çiçek ve bir ağaç yok olursa içimiz sızlamalı, doğa, çevre bilincini hep birlikte oluşturmalıyız. Sevgiyle, ağaçla, ormanla birlikte yaşanabilir temiz bir çevre için bu tür etkinlikler çok önemli" diye konuştu.

Yurdumuzun süsü ulusumuzun gücü olan ormanlarımız, toplu yaşam alanlarının vazgeçilmez öğelerinden birisi olduğunu, ülkemizin ve dünyanın akciğeri vazifesi gördüğünü aktaran GÜÇAMER Müdürü Öğr. Gör. Mehmet Atılgan, temiz çevre, sağlıklı yaşam için en önemli koşullardan birisinin de ormanlık alanlar olduğunu belirtti. Öğr. Gör. Atılgan, "Kampüs alanımızdaki ormanlık alanlarımızı korumak ve temizlemek hepimizin görevi. Ormanlık alanlarımız için yaptığımız 'Kampüs Bizim Orman Bizim' etkinliğimiz ile ormanlarımızı temizleyerek farkındalık oluşturmak ve temiz orman, temiz çevre ve sağlıklı yaşam fikrini üniversitemiz öğrencilerine iletmeye çalıştık. Öğr. Gör. Atılgan, yapılan bu etkinlikle temiz çevre ve bakımlı ormanda yaşamanın her öğrencinin hakkı olduğunu, bunu sağlamak için öğrencilere çevre ve sağlık bilinci aşılamaya yardımcı olduklarını ve var olan bilinci aktif hale getirdiklerini vurguladı.

Gaziantep Üniversitesi Çevre Topluluğu (GÜÇET) Başkanı Yusuf Katarcı ise, "Temiz Çevre Sağlıklı Yaşam" sloganından yola çıkarak, "Kampüs Bizim Orman Bizim" projesiyle daha temiz bir Gaziantep Üniversitesi için kolları sıvadıklarını çevrenin bize değil, bizim çevreye ihtiyacımız var diyerek tüm GAÜN öğrencilerini duyarlı olmaya davet etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaün'den 'Kampüs Bizim Orman Bizim' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement