Gaün'den Suriyeli Öğrenciler İçin Uluslararası Anlaşma - Son Dakika
Yerel

Gaün'den Suriyeli Öğrenciler İçin Uluslararası Anlaşma

Gaün\'den Suriyeli Öğrenciler İçin Uluslararası Anlaşma

Bir yandan kaliteli eğitim anlayışıyla büyüyen Gaziantep Üniversitesi, diğer yandan da uluslararası anlaşma ve sosyal projelerine yenilerini eklemeye devam ediyor.

27.03.2014 10:45

Bir yandan kaliteli eğitim anlayışıyla büyüyen Gaziantep Üniversitesi, diğer yandan da uluslararası anlaşma ve sosyal projelerine yenilerini eklemeye devam ediyor.

Bu kapsamda Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Uluslararası Öğrenci Ofisi tarafından Suriye'den savaş nedeniyle ülkemize gelen öğrenciler ve bu öğrencilerin Suriye'deki yakınlarının hayati konularda eğitilmesini amaçlayan 14 günlük bir program gerçekleştirildi. Hollanda'da faaliyet gösteren önemli Sivil Toplum Kuruluşu SPARK ile GAÜN'ün ortaklaşa yaşama geçirdiği projenin imza Seyirtepe Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Çeşitli AB ülkeleri ve ABD'den diplomat ve akademisyenlerin de katıldığı imza töreninde, 18-35 yaş grubundaki 130 kişi de bulundu. Protokolle, 2 hafta boyunca Suriyelilere, acil durum yönetimi ve yeniden yapılanma modelleri, geçiş ekonomisi ve girişimcilik, medya ve gazetecilik, uygulamalı araştırma metotları ve arz- talep zinciri yönetimi gibi önemli konularda bilgilendirme yapılması kararlaştırıldı.

Gaziantep Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Ofisi Sorumlusu Ayşe Burcu Mıhçıoğlu'nun koordinatörlüğünde yürütülen projenin imza töreninde konuşan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, "Savaş süreci öncesinde Halep Üniversitesi ile oldukça başarılı projelerimiz vardı. Bunlar yalnız akademik alanda değil, aynı zamanda sosyal ve kültürel alanlarda da söz konusuydu. Ancak, son 3 yıldır Suriye'de bir felaket yaşanıyor. İnşallah en yakın zamanda her şey iyi olacaktır. Şu an ilimizde de yaklaşık 200 bin Suriye vatandaş yaşıyor ki onlara elimizden geldiğince destek vermeye çalışıyoruz. Yapılacak her türlü proje için Gaziantep Üniversitesi hazırdır" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaün'den Suriyeli Öğrenciler İçin Uluslararası Anlaşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement