Gazeteci Selma Kocabaş Aydın'dan Söyleşi ve İmza Günü - Son Dakika
Yerel

Gazeteci Selma Kocabaş Aydın'dan Söyleşi ve İmza Günü

Gazeteci Selma Kocabaş Aydın\'dan Söyleşi ve İmza Günü

Gazeteci Selma Kocabaş Aydın, Özel Yıldız İlköğretim Okulu ve Özel Yavuz Selim Koloji öğrencilerine, 'Kırmızı Gül Al Sevda' isimli kitabını anlattı.

13.04.2012 13:20

Gazeteci Selma Kocabaş Aydın, Özel Yıldız İlköğretim Okulu ve Özel Yavuz Selim Koloji öğrencilerine, 'Kırmızı Gül Al Sevda' isimli kitabını anlattı.

Özel Yıldız İlköğretim Okulu'nun edebiyat öğretmeni Erdoğan Kocayörük, öğrencilerinin her ay bir kitabı seçerek, okuduklarını ve o konuda bir sınav yaptıklarını belirtti.

Bu ayın kitabı olarak 'Kırmızı Gül Al Sevda' adlı kitabı seçtiklerini belirten Kocayörük, Gazeteci-Yazar Selma Kocabaş Aydın'ı da imza gününde öğrencileriyle buluşturduklarını söyledi.

Kocayörük, Kitap okuma alışkanlığının kazandırılmasının yanı sıra, öğrencilerin bu uygulamadan keyif aldıklarını,

aynı zamanda, kültürel bir birikim kazandıklarını

söyledi. Kocayörük, İlk kez okuyacakları kitabın, yazarıyla karşılaşmalarıyla, ayrı bir heyecan yaşadıklarını bildirdi.

Okul Müdürü Orhan Kasap, eğitimde çocukların mutluluğuna, sınavlardaki başarı kadar önem verdiklerini belirterek, okuma saatleri, kitap değerlendirme

saatleri, motivasyonlarının arttığını, paylaşmayı, tartışmayı, değerlendirme yapmayı öğrendiklerini söyledi. Kasap, 'Kırmızı Gül Al Sevda' kitabının imza gününde, öğrencilerimiz

zihinlerinde yer edecek bir gün yaşadılar, kitapla ilgili sorularının cevabını yazarın kendisine sordular " dedi.

Öğrencilerin, yoğun ilgisinden etkilendiğini belirten Selma Kocabaş Aydın, yönelttikleri soruların, dikkatlerini ortaya koyduğunu söyledi.

Kütahya'nın, Ezop'un, Evliya Çelebi'nin memleketi olduğunu, köklü bir kültürel birikimin bugüne kadar uzandığını belirten Aydın, kitabındaki

hikayelerde de, anadolunun güzelliklerinin kaynaklarını yansıtmaya çalıştığını anlattı.

Yazar Selma Kocabaş Aydın, özellikle, küfür olarak kullanılan Angut kuşunun hikayesinin her yaşta okuyucunun ilgisiyle karşılaştığını, gazeteci olarak duyurdukları bazı haberlerin öteki yüzünde yaşananların da kitapta sunulduğunu ifade etti.

Aydın, kadına yanlış bakış açılarına gönderme yapan, kitap kapağındaki tepe taklak görünen kadın fotoğrafının da, ilgi gördüğünü sözlerine ekledi.

(EFE-

13.04.2012 12: 58: 18

TSI

NNNN - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gazeteci Selma Kocabaş Aydın'dan Söyleşi ve İmza Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement