Gazetecilerden Düzce Üniversitesi Kütüphanesine Bağış - Son Dakika
Yerel

Gazetecilerden Düzce Üniversitesi Kütüphanesine Bağış

Gazetecilerden Düzce Üniversitesi Kütüphanesine Bağış

Düzce'Üniversitesinde Gazeteci Yazar Prof.Dr.Güngör Uras ve Gazeteci Yazar İhsan Yılmaz kitaplığı açıldı.

19.06.2012 16:41

Düzce'Üniversitesinde Gazeteci Yazar Prof. Dr. Güngör Uras ve Gazeteci Yazar İhsan Yılmaz kitaplığı açıldı.

Türk basınının usta yazarlarından Güngör Uras ve İhsan Yılmaz Düzce Üniversitesi kütüphanesine 11 bin adet kitap bağışında bulundu. Yazarların kitap bağışında bulunduğu kütüphaneye Prof. Dr. Güngör Uras ve İhsan Yılmaz kitaplığı ismi verildi. Kitaplığın açılış töreni öncesinde konuşan Gazeteci Yazar Güngör Uras, Düzce'Üniversitesi'ne kitap vermekten dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Uras, mutlu bir gün yaşadığını vurgulayarak, "Böyle bir üniversitede olduğum için çok mutluyum ve gururluyum. Düzce'de güzel şeyler oluyor. Kuruluşundan kısa bir süre sonra Üniversiteyi bu hale getiren Rektörümüze teşekkür ediyorum. Üniversite gibi eğitim müessesine kitap vermek beni mutlu ediyor" diye konuştu.

Gazeteci Yazar İhsan Yılmaz da, Çilimli'de doğup büyüdüğünü söyleyerek, "Benim çocukluğumda Çilimli'de kütüphane yoktu. Düzce'deki halk kütüphanesi ise yeterli değildi. Düzce Üniversitesinin kütüphanesinde kitap ihtiyacı olduğunu öğrendim. Kitaplarımı Üniversite ile paylaşmak istedim" dedi.

Kütüphane açılışına onur misafiri olarak katılan Gazeteci Yazar Doğan Hızlan da üniversitenin bir şehri geliştirdiğine ve ihya ettiğine inandığını söyledi. Hızlan "Güngör Uras çok sevgili dostum. Onların mutluluğunu paylaşmak için geldim. Bu ziyarete kutsal gezi olarak bakıyorum" dedi.

DÜ'Rektörü Prof. Dr.? Funda Sivrikaya Şerifoğlu ise çok anlamlı ve özel bir gün yaşadığını belirtti. Büyük hayalleri çalışarak gerçekleştirdiklerini ifade eden Şerifoğlu, üniversiteyi üniversite yapan şeylerden biri kütüphaneye yapılan katkı olduğunu kaydetti. Törene katılan öğrencilere güzel konuşabilmek, kendilerini ifade edebilmek, tarihimizi anlayabilmek için kitap okumalarını tavsiye eden Şerifoğlu, "Alacağınız kitaplar yürekten yüreğe hediyedir" dedi.

Konuşmaların ardından Rektör Şerifoğlu tarafından kütüphaneye kitap bağışında bulunan Gazeteciler Güngör Uras, İhsan Yılmaz ve Doğan Hızlan'a plaket verildi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gazetecilerden Düzce Üniversitesi Kütüphanesine Bağış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement