Gaziantep'te, "Afet Bilinçlendirme Eğitimi" Semineri Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Gaziantep'te, "Afet Bilinçlendirme Eğitimi" Semineri Düzenlendi

Gaziantep\'te, "Afet Bilinçlendirme Eğitimi" Semineri Düzenlendi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ve Asya Arama ve Kurtarma ekipleri tarafından "Afet Bilinçlendirme Eğitimi" konulu seminer düzenlendi.

05.03.2014 18:39

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ve Asya Arama ve Kurtarma ekipleri tarafından  "Afet Bilinçlendirme Eğitimi" konulu seminer düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç toplantı salonunda düzenlenen ve 3 gün devam eden seminere, Asya Arama ve Kurtarma ekiplerinin yanı sıra Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı personeli ve ilçe belediyelerine bağlı zabıta birimlerinde çalışan 380  personel katıldı.

Seminerde,  Asya Arama ve Kurtarma personelleri, Ahmet Ayberk, Ekrem Yağmur, Harun Durukan, Fahrettin Güneş ve Enver Sağlam tarafından afet öncesi ve sonrasında yapılması gerekenler, deprem sırasında alınacak önlemler, deprem esnasında kullanılmaması gereken yerler ve deprem sonrasında yapılması gerekenler konusunda bilgi verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Ömer Yalım, değişik konu ve zamanlarda personelin ve vatandaşların bilinçlenmesi için seminerler düzenlediklerini belirtti.

Bu tür seminer ve bilgilendirme toplantılarını benimsediklerini vurgulayan Yalım, bilimsel gelişmelerin yanında teknolojiyi de iyi kullandıklarını ve bunu personel yardımı ile vatandaşlara iletmeye çalıştıklarını ifade eden Yalım, şunları kaydetti:

"Bizim dönem dönem böyle çalışmalarımız oluyor. Bu kez ilçe belediyelerimizin personelleri ile birlikte konusunda uzman arkadaşlarımızın verdiği eğitim semineri ile bilgilendirme yaptık. Amacımız kentimizde yaşayan vatandaşlarımızın afet olaylarına karşı bilgilenmeleri ve etraflarını da bilgilendirmeleridir."

Yalım, eğitim sonrasında katılımcılara birer katılım belgesi verileceğini de sözlerine ekledi. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziantep'te, 'Afet Bilinçlendirme Eğitimi' Semineri Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement