Gazilerden Eş Başkan Önder'e Tepki - Son Dakika
Yerel

Gazilerden Eş Başkan Önder'e Tepki

Gazilerden Eş Başkan Önder\'e Tepki

Iğdırlı 1974 Kıbrıs Barış Hareketine Katılanlar Dayanışma Derneği Başkanı İsmet Tağal, Iğdır Belediyesi Eş Başkanı Şaziye Önder'in 1915’te yaşanan olaylarla ilgili yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

02.05.2014 11:04

Iğdırlı 1974 Kıbrıs Barış Hareketine Katılanlar Dayanışma Derneği Başkanı İsmet Tağal, Iğdır Belediyesi Eş Başkanı Şaziye Önder'in 1915'te yaşanan olaylarla ilgili yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

Dernek Başkanı İsmet Tağal, dernek binasında yaptığı açıklamada, BDP'li Iğdır Belediyesi Eş Başkanı Av. Şaziye Önder'in "24 Nisan Ermeni Soykırımını Lanetliyoruz" başlığıyla basında yayınlanan açıklamasının kendilerini derinden üzdüğünü söyledi. Tağal, "Ermeni çetelerinin katliamına uğrayan bir ailenin torunu olarak Av. Şaziye Önder'e soruyorum, hiç bölgemizin tarihine baktınız mı? Tuzluca'nın Gedikli köyü, Bucak köyü, merkez Hakmehmet köyü, Oba köyü, Koçkıran köyü ve Kadıkışlak köyleri Ermeni çetelerince yerle bir edilirken, insanlar diri diri yakılırken, su kuyularına atılırken, siz ve sizin gibileri neredeydi? Kaldı ki 1919'da Ermeni çeteleri; Hamit Bey, Ali Mirze Bey, Ahmet Haso Bey, Yusuf Ağa, Şamil Bey, Hasan Nado Bey, Ekber Tufan Bey ve Kerbelalı Abdulali Toksöz Bey gibi nice kahramanlar tarafından engellenmeseydi Allah bilir bugün ne siz ne de bizler olmayacaktık. Bu kahramanlara teşekkür yerine hakaret ediyorsunuz farkında mısınız? Bunlar katliam yapmamış, aksine önlemişlerdir. Bir şeyi hatırlatmak isterim; savaşta ölenlere 'katliam yapılmıştır' denilmez, asıl su kuyularına atılarak öldürülenlere katliam yapılmış denir" dedi.

Tağal, Av. Şaziye Önder'in bu talihsiz açıklamasından dolayı kınadıklarını ve kısa zamanda toplumu rahatlatacak açıklama yapmasını beklediklerini ifade etti. - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gazilerden Eş Başkan Önder'e Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement