Gecekondulardan Modern Yaşam Alanına - Son Dakika
Yerel

Gecekondulardan Modern Yaşam Alanına

Gecekondulardan Modern Yaşam Alanına

Çorum Belediyesi ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından kentin değişim ve dönüşümüne katkıda bulunacak olan Devane 1.Etap projesi hızla devam ediyor.

09.09.2013 18:58

Çorum Belediyesi ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından kentin değişim ve dönüşümüne katkıda bulunacak olan Devane 1. Etap projesi hızla devam ediyor.

Çorum'un çehresini değiştirecek proje ile kent merkezindeki gecekondu görünümü ortadan kalkarken yerine modern konutlar yükseliyor. 2014 yılında tamamlanması planlanan proje ile birlikte yıllardır bölgede hayali kurulan modern yerleşim alanları gerçeğe dönüşecek. Çorum Belediyesi tarafından titiz bir şekilde yürütülen kentsel dönüşüm projesi ile ayrıca kent merkezinde yer alan köy görünümündeki yerleşim alanları da tarihe karışacak.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Devane bölgesindeki toplu konut inşaatını gezdi. Belediye Başkan Yardımcıları Nurettin Karakaya ve Turhan Candan, belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarlarının da hazır bulunduğu çalışmalarda Başkan Külcü, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, kentsel dönüşüm çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Devane bölgesinin kentin yeni cazibe merkezlerinden birisi olacağını söyledi. Kentsel dönüşüm çalışmalarında hiçbirşeyi tesadüfe bırakmadıklarını dile getiren Başkan Külcü, her şeyin önceden planlandığını belirtti.

Çorum belediyesi olarak belediye tarihinde en büyük imar çalışmasını gerçekleştirdiklerini dile getiren Külcü, 5.5 milyon metrekare alanda yaptıkları düzenleme yaptıklarını belirtti. Şehrin geleceğine dair adımlar attıklarını dile getiren Külcü, 5.5 metrekare alanda yapılan imar düzenlemesinde de bu hassasiyete dikkat ettiklerini vurguladı.

Devane, Farabi ve Arasta'daki dönüşüm çalışmalarının müstakil olarak yürütüldüğünü dile getiren Külcü, TOKİ'nin Türkiye'de ilk kez kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında arsa bedellerinin karşılanmasını kabul ettiğini belirtti.

Devane bölgesinde 762 hak sahibi ile sözleşme 42 bin 500 metrekare alanda kamulaştırma çalışması yapıldığını açıklayan Külcü, TOKİ'nin bölgede 52 milyon TL'lik bir yatırım gerçekleştirdiğini bildirdi. Devane 1. etap projesi kapsamında 440 konut yapıldığını anlatan Başkan Külcü, projede satışı yapılacak daire kalmadığını sözlerine ekledi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gecekondulardan Modern Yaşam Alanına - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement