Gençler Aydın'ın Sahibi Olmak İstiyor - Son Dakika
Yerel

Gençler Aydın'ın Sahibi Olmak İstiyor

Gençler Aydın\'ın Sahibi Olmak İstiyor

Aydın Gençlik Meclisi Aydın Belediyesi’nde 2014 yılının ilk toplantısını yaptı.

14.01.2014 17:54

Aydın Gençlik Meclisi Aydın Belediyesi'nde 2014 yılının ilk toplantısını yaptı.

Toplantıya lise ve üniversite öğrencilerinin yanı sıra çeşitli sivil toplum örgütlerinde bulunan gençlerin katılımıyla yapıldı. Toplantıya Aydın Genç Girişimciler Kurulu İl Başkanı Ömer Özkaya da misafir olarak katılım sağladı.

Toplantıda öncelikle 24 Aralık Aydın Girişimcilik Kariyer ve İnovasyon Zirvesi'ne gençlere teşekkür belgeleri takdim edildi. Takdimin ardından Aydın Gençlik Meclisi ve Ulusal Gençlik Parlamentosu'nun çalışmalarını içeren tanıtım sunumu yapıldı. Gençlik Meclisi üyesi gençler "Genç dostu kentler genç dostu adaylar neredesin ?" kampanyası hakkında bilgilendirilerek, kampanyanın Aydın il stratejisi belirlendi.

Aydın Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Anıl Kösehancı yaptığı konuşmada Gençlik Meclisi olarak yılın ilk toplantısını yoğun ilgi ile gerçekleştirdiklerini söyledi. Ulusal Gençlik Parlamentosu tarafından 81 ilde yürütülen, TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerin genel merkezlerinin ve bir çok sanatçının desteklediği, "Genç Dostu Kentler- Genç Dostu Adaylar Neredesin" kampanyasının stratejisini oluşturduklarını belirten Kösehancı, "Yerel seçimlere yönelik hazırlanan bu kampanyada gençlerin yaşadıkları kentte politikalara katılım süreçlerine aktif katılımı için çalışmalar yer almaktadır. Bizler Ulusal Gençlik Parlamentosu ve Aydın Gençlik Meclisi olarak 30 Mart 2014 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlerde gençlerin demokratikleşme süreçlerine katılımını bir gereklilik olarak gören tüm siyasi partilerin belediye başkan adaylarının genç dostu bir kent oluşturulması konusunda sorumluluk alması gerektiğine inanıyoruz. Yerel yönetimlerde gençlerin aktif bir biçimde rol aldığı genç dostu kentler oluşturulmasına ilimizdeki siyasi partilerden ve adaylardan destek istiyoruz" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gençler Aydın'ın Sahibi Olmak İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement