Gerede'de Arasta Projesi Değişti - Son Dakika
Yerel

Gerede'de Arasta Projesi Değişti

Gerede\'de Arasta Projesi Değişti

Bolu'nun Gerede ilçesi Belediye Başkanı, arasta projesinde değişiklik yaptıklarını belirterek, galericilere de müjdeli haber verdi.

02.04.2013 14:04  Güncelleme: 14:24

Bolu'nun Gerede ilçesi Belediye Başkanı Ömer Baygın, arasta projesinde değişiklik yaptıklarını belirterek, galericilere de müjdeli haber verdi.

Geçtiğimiz hafta Bolu'daki yerel medya mensuplarıyla bir araya gelerek çalışmalarını aktaran Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın, ilçe halkı tarafından merak edilen arasta projesi ve ilçedeki galericiler sitesinin akıbetini açıkladı. Başkan Baygın, Arasta Projesi'nin Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından durdurulmasından sonra bölgenin korunması için çalışmalara başladıklarını söyledi. Arasta için 4 yıllık bir çalışma yaptıklarını belirten Baygın, "4 yılın sonunda son aşamaya gelindiğinde proje durdurularak kentsel sit alanı ilan edildi. Buradaki üzüldüğümüz nokta zaman kaybıdır. Biz yöneticiler her türlü duruma karşı yeni bir vaziyet almak zorundayız. Şimdi de Arasta bölgesi artık kentsel sit alanı ilan edildiği için yeni konsepte göre bir çalışma başlattık. Arasta'nın koruma amaçlı imar planlarını yaptırıyoruz. Daha sonra restorasyon projelerini gerçekleştireceğiz. Ardından uygulamaya geçeceğiz. O bölgeyi virane vaziyetten kurtarıp hem ilçe ticaretine, hem sosyal hayatına hem de kültür hayatına katkı vermesini sağlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Kiliseli Han'ın akıbeti hakkında da bilgi veren Başkan Baygın, yıllardır kahvehane ve nargile salonu olarak çalıştırılan tarihi mekanın restorasyon projelerini yaptıklarını, Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından da projelere ilişkin gerekli onayı aldıklarını kaydetti. Baygın, kısa süre içersinde tadilat için çalışmalara başlayacaklarını ve Kiliseli Han'ı yeni yüzüyle turizme kazandıracaklarını belirtti.

Şehir içindeki galericileri tek bir merkezde toplayacaklarını ve galerilerin nereye taşınacağını kesin olarak açıklana Başkan Baygın, Gerede'deki tüm galericileri Esentepe Bölge Trafik İstasyonu karşısındaki alana taşıyacaklarını söyledi. - BOLU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gerede'de Arasta Projesi Değişti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement