Giresun'da Eğitim Sendikaları Kayseri'deki Saldırıyı Kınadı - Son Dakika
Yerel

Giresun'da Eğitim Sendikaları Kayseri'deki Saldırıyı Kınadı

Giresun\'da Eğitim Sendikaları Kayseri\'deki Saldırıyı Kınadı

Giresun'da, Türk Eğitim Sen, Eğitim Sen, Eğitim İş ve Aktif Eğitim Sen üyeleri, Kayseri'de bir öğretmenin ölümüne yol açan saldırıyı kınadı.

05.06.2014 14:50

Giresun'da, Türk Eğitim Sen, Eğitim Sen, Eğitim İş ve Aktif Eğitim Sen üyeleri, Kayseri'de bir öğretmenin ölümüne yol açan saldırıyı kınadı.

Atatürk Meydanı'nda gerçekleşen eylemde sendikalar adına ortak basın açıklamasını okuyan Türk Eğitim Sen Giresun Şube Başkanı Arif Çetinkaya, Kayseri'de Seyyid Burhanettin Endüstri Meslek Lisesi Teknik Müdür Yardımcısı Mehmet Aktaş'ın öğrencisinin saldırısı sonucu hayatını kaybettiğini söyledi.

Öğretmen Aktaş'a yapılan saldırıyı kınadıklarını vurgulayan Çetinkaya, "Şiddet toplumsal bir sorun haline gelmiş, öğretmenlere yönelik şiddet hareketi gittikçe artmaktadır. Bu durum, toplumun göz önünde öğretmeni yıpratarak değersizleştirmek, öğretmenleri sözleşmeli hale getirmek, eğitimi ticari mantıkla özelleştirme politikalarının sonucudur" dedi.

Çetinkaya, öğretmenine saygı ve sevgisi olmayan bir toplumun geleceğinin de olmayacağını ifade ederek, öğretmenlere yönelik saldırıların önlenmesi için yetkilileri göreve davet ettiklerini dile getirdi. - Giresun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Giresun'da Eğitim Sendikaları Kayseri'deki Saldırıyı Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement