Giresun'da İzciler "Sağlıklı Çevreler, Duyarlı Gençler " Projesi İçin Kampa Girdi - Son Dakika
Yerel

Giresun'da İzciler "Sağlıklı Çevreler, Duyarlı Gençler " Projesi İçin Kampa Girdi

Giresun\'da İzciler "Sağlıklı Çevreler, Duyarlı Gençler " Projesi İçin Kampa Girdi

Giresun’da izciler bir fındık firması tarafından hazırlanan “Sağlıklı Çevreler, Duyarlı Gençler “ projesi kapsamında hafta sonu kampı düzenledi.

11.05.2014 10:19

Giresun'da izciler bir fındık firması tarafından hazırlanan "Sağlıklı Çevreler, Duyarlı Gençler " projesi kapsamında hafta sonu kampı düzenledi.

Giresun Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan örnek bahçe alanında çadırlarını kuran Giresun İzcilik Gençlik Spor Kulübü izcileri hoşça vakit geçirirken, Proje Koordinatörü Özer Akbaşlı proje hakkında bilgiler verdi. Akbaşlı, "Bu kampı 'Sağlıklı Çevreler Duyarlı Gençler' sloganı ile düzenledik. Bu bizim bahar kampımız. Fındıktan sonra inşallah yine bir güz kampı düzenleyeceğiz. Öğrencilerin kendi başına anne, babalarından ayrılması ve burada kamp içerisinde arkadaşlarıyla birlikte olmaları muhteşem bir duygu. 9,10,14 ve 15 yaşlarında bu çocukların kendi ayakları üzerinde durabilmeleri, doğa ile iç içe olmaları, gecenin karanlığını tanımaları, pusula kullanmayı öğrenmeleri, takım ruhu ve arkadaşlık ilişkileri açısından bu kamp çok yararlı geçecek. Onlar tamamen kendi imkanlarıyla, bireysel çabaları ile kamp kurabiliyorlar. Başta valiliğimiz, milli eğitim bakanlığımız ve bizim gibi kuruluşlar mutlaka bu izcilik kulüplerimizi desteklememiz gerekiyor" dedi.

Giresun İzcilik Gençlik Spor Kulübü Başkanı Mehmet Şeyranlıoğlu ise "Gençlerimiz burada sosyal duyarlılık çerçevesinde çevreyi tanıma ve çevreye karşı duyarlı olma konusunda becerilerini geliştiriyorlar. Çocuklarımızın elektronik ortamdan televizyondan, bilgisayardan ve cep telefonlarından uzak böyle güzel doğal bir ortamda bulunmaları gerçekten güzel bir duygu. Kampımızı kurduk ve kamp süresince çevre gezisi, kısa dağ yürüyüşü, akşam kamp ateşi yakacağız ve ardından gece yürüyüşü yapacağız. Gece yürüyüşünü yıldızlara bakarak yön bulma ve kendilerine güven duymaları açısından yapıyoruz. Çocuklarımız daha çok anne ve babalarının ellerine bakarak büyüyorlar. Bu kampta ise kendi yemeklerini, giyeceklerini ve yataklarını kendileri yapıyorlar. Böylece kendi kendilerine yetmelerini öğrenmiş oluyorlar" diye konuştu.

Proje kapsamında kampa katılan öğrenci izciler ise, projeden dolayı çok mutlu olduklarını söylediler. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Giresun'da İzciler 'Sağlıklı Çevreler, Duyarlı Gençler ' Projesi İçin Kampa Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement