Giresun'da Lice'de İndirilen Türk Bayrağı İçin Eylem Yapıldı. - Son Dakika
Yerel

Giresun'da Lice'de İndirilen Türk Bayrağı İçin Eylem Yapıldı.

Giresun\'da Lice\'de İndirilen Türk Bayrağı İçin Eylem Yapıldı.

Türk Eğitim-Sen Giresun Şube Başkanlığı tarafından bugün Atatürk Meydanı’nda Lice’de indirilen Türk bayrağı için protesto eylemi ve basın açıklaması yapıldı.

10.06.2014 19:37

Türk Eğitim-Sen Giresun Şube Başkanlığı tarafından bugün Atatürk Meydanı'nda Lice'de indirilen Türk bayrağı için protesto eylemi ve basın açıklaması yapıldı.

İstiklal Marşı'nın da okunduğu eyleme bazı sendika temsilcileri, ülkü ocakları üyeleri, MHP Giresun İl Başkanı Orhan Erzurum ve vatandaşlar da katılarak destek verdi.

Ellerinde Türk bayrakları ve attıkları "Ne mutlu Türk'üm diyene, bayrağa uzanan eller kırılsın" sloganlarıyla Atatürk Meydanı'nda toplanan TES üyeleri ile vatandaşlar, Diyarbakır Lice'de 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'nda Türk bayrağının indirilmesini protesto ettiler.

Türk Eğitim-Sen Giresun Şube Başkanı Arif Çetinkaya yaptığı basın açıklamasında, "Bugüne kadar terörle müzakere edilmeyeceği, mücadele edileceği uyarılarımızın hükümet tarafından dikkate alınmaması sonucunda PKK'lı teröristler Diyarbakır 2. Hava Kuvveti Komutanlığı'nda asılı bulunan Türk bayrağını indirmişlerdir" ifadesinde bulundu.

Çetinkaya, "Bu olay bir defa daha göstermiştir ki terörle müzakere etmek terörü durdurmamakta, aksine teröristleri daha da şımartmaktadır. TBMM'yi ve hükümeti derhal göreve çağırıyoruz. TBMM'de olay ele alınmalı, olayı araştırmak üzere araştırma komisyonu kurulmalı, gerekli soruşturmalar yapılarak sorumlular en ağır biçimde cezalandırılmalıdır. Bu bayrağı kimse sahipsiz zannetmesin. Bu bayrağın sahibi vardır. Bu bayrak için gerekirse milyonlarca daha can verilecek ama bu bayrak indirilemeyecektir. Hiç kimse Türk milletinin sabrını korkaklık olarak görmesin, Türk milleti kimseden korkmaz. Bayrak konusunda hoşgörü göstermeyiz. Bugün verdiğimiz mesajı ülke ve ülke dışında herkes almalıdır" dedi.

Basın açıklamasının ardından kınama eylemi, bayrak şiiri ve İstiklal Marşı okunmasının ardından olaysız sona erdi. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Giresun'da Lice'de İndirilen Türk Bayrağı İçin Eylem Yapıldı. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement