Gizli Bilgi ve Belge Bulundurma" Davası - Son Dakika
Yerel

Gizli Bilgi ve Belge Bulundurma" Davası

Gizli Bilgi ve Belge Bulundurma" Davası

10'u muvazzaf asker, 15'i tutuklu 357 sanığın yargılandığı "Gizli bilgi ve belge bulundurma" davasına devam edildi Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tahliye taleplerine ilişkin kararını açıklamak üzere duruşmaya ara verdi.

11.04.2014 12:15

10'u muvazzaf asker, 15'i tutuklu 357 sanığın yargılandığı "Gizli bilgi ve belge bulundurma" davasına devam edildi.

İzmir 5. Ağır Ceza  Mahkemesinde görülen 10'u muvazzaf asker, 15'i tutuklu 357 sanığın yargılandığı "Gizli bilgi ve belge bulundurma" davasına devam edildi. Duruşmaya 15 tutuklu sanık, bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı Orhan Kızıltaş, cumhuriyet savcısının dünkü celsede tutuklu sanıkların tümünün tahliyesi yönünde mütalaa verdiğini hatırlatarak, tutuklu sanıklara bir diyeceklerinin olup olmadığını sordu.

Sanık Narin Korkmaz, "Geç gelen adaletin tecelli edeceğine inanıyorum" derken, sanık Safiye Köten ağlayarak, "Savcımızın mütalaasına katılıyorum. 2 yıldır bunu bekliyorum. Ailem, bütün kardeşlerim beni almaya geldiler. Sizin adaletinize güveniyorum" dedi.

Tutuklu muvazzaf asker Bülent Acar, adaleti somut olarak görmenin inancını yaşadığını belirtti.

Tutuklu sanık Sahil Güvenlik Komutanlığı Deniz Kıdemli Üsteğmen Onur Süer, "Savcı tahliye talebinde bulundu, ama adli kontrol tedbirlerinden bahsetmedi. Bizler TSK mensubuyuz, gemilerde çalışan, uçaklarla hava sahamızın dışına çıkma gereği olan insanlarız. TSK bizleri yetiştirdi, bizlerden istifade edebilmesi için görevlerimizi ifa etmemiz gerek. Yurt dışında olanlar, kendileri gelip teslim oldu. Hiçbiri polis tarafından getirilmedi. Hiçbirimizin kaçma şüphesi yok. Savcı da zaten 'kaçma şüphesi olmaması' dedi. Adli kontrol uygulanmamasını talep ediyorum" dedi.

Diğer tutuklu sanıklar da savcının mütalaasına katıldıklarını söyledi.

Sanık avukatlarından Muzaffer Sevgi Sakarya, dün savcı mütalaa verirken, ilk kez "evet, bizi dinleyenler de var, demek ki savunmalarımız dinlenmiş, delilleri ortaya koyabilmişiz" dediğini  ifade etti.

Bu dava için delillerin kurgulandığını iddia eden Sakarya, "Sanıklar hedef olarak belirlenmiş, bu hedef kişilere ulaşmak için deliller kurgulanmış, ilgili yerlere konularak bir iddianame hazırlanmış. Baştan beri bir hukukçu olarak "komplo" denilmesine üzülmüştüm. Ama öyle. Siyasilerin de söylediği gibi bir kumpas" diye konuştu.

Aykanat Kaçmaz, savunmasını yaptıktan sonra mahkeme heyetine yönelik olarak, "Sizler uzun yıllardır hakimlik yapıyorsunuz. Hangi sanık bir yargılamanın iddiaları için size 'bunlar deli saçması' diyebildi? Burada tutuklu müvekkillerimiz size bunu söylediğinde sizler sessiz kaldınız. Sizler de bunu kabul etmiş gibi oldunuz" dedi.

Mahkeme başkanı Kızıltaş ise, "Biz savunma sırasında burada konuşmuyorsak, bu sözleri kabul ettiğimiz anlamına gelmez" karşılığını verdi.

Diğer sanık avukatları da müvekkillerinin görevlerini ifa edebilmeleri, yurt dışında görev yapan subayların da birliklerine teslim olabilmeleri için adli kontrol tedbirleri uygulanmadan ve yurt dışına çıkış yasaklarının kaldırılarak tahliyelerine karar verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, tahliye taleplerine dair kararını açıklamak üzere duruşmaya saat 15.00'a kadar ara verdi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gizli Bilgi ve Belge Bulundurma' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement