Gönen Çayı Zehir Akıyor - Son Dakika
Yerel

Gönen Çayı Zehir Akıyor

Gönen Çayı Zehir Akıyor

Balıkesir'in Gönen ilçesinin 2023 vizyonu tartışıldı.

30.05.2013 13:57

Balıkesir'in Gönen ilçesinin 2023 vizyonu tartışıldı.

Güney Marmara Kalkınma ajansı tarafından (GMKA) tertiplenen ve ev sahipliğini Gönen Kaymakamlığı'nın yaptığı çalıştay "2023'te nasıl bir Gönen hayal ediyorsunuz?" konusu masaya yatırıldı. Çalıştaya ilginin az olması gözlerden kaçmazken, böylesine önemli ve ilçenin gelecekteki vizyonunun tartışıldığı çalıştayda, kurum ve kuruluşlar adına katılanlara "2023'te nasıl bir Gönen hayal ediyorsunuz?" sorusu soruldu. Yapılan değerlendirmelerde, ilçenin ana meselesinin Gönen çayı ve ıslahı olduğu görüldü.

Gönen Ovası Sulama Birliği Başkanı ve aynı zamanda AK Parti Balıkesir İl Genel Meclis Üyesi Bülent Can, sağlığın ekonomik güçten daha önemli olduğunu ifade ederek, "Ben çocukluğumda çaya balık tutmaya gittiğimde, üç buçuk metre derinliğe saldığım misinamın ucundaki yemi balığın kaptığını net şekilde görebiliyordum. Bugün ne yazık ki bu sularda canlı yaşaması mümkün değil. Gönen çayı su yerine irin akıyor" dedi.

Tahirova bölgesinde bitmek üzere olan sulama projesi ile ilgili açıklamalarda da bulunan Can, "Gönen çayının suyu 45 bin dönüm bakir araziye ulaştırılacak. Özellikle Gebeçınar ve çevresindeki köylerde yetiştirilen maydanoz ile başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlerdeki tüketicilerin sofralarına kanserojenli ürün sunmak istemiyoruz. Devletin ilgili birimlerinin görevini yapması halinde çayın daha yaşanır bir hal alacağına inanıyorum. Çaya arıtılmış su saldıklarını iddia edenler ve arıtılan sularda balıkların yaşadığını göstermeye çalışanlar, suyun nereden geldiğini göstersinler. Tabii ki sanayileşmeye karşı değiliz, fakat ülkemizin altın değerlerinde tarım alanlarına sahip ilçemizde daha yaşanır hale getirmek hiç de hayal değil" şeklinde konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gönen Çayı Zehir Akıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement