Gönül Elçileri ve Koruyucu Aile Projesi - Son Dakika
Yerel

Gönül Elçileri ve Koruyucu Aile Projesi

Gönül Elçileri ve Koruyucu Aile Projesi

Bilecik'te, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan "Gönül Elçileri" ve "Koruyucu Aile" projesi kapsamında yürütülen çalışmalara ilişkin İl Yürütme Kurulu değerlendirme toplantısı yapıldı.

31.05.2013 18:34

Bilecik'te, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan "Gönül Elçileri" ve "Koruyucu Aile" projesi kapsamında yürütülen çalışmalara ilişkin İl Yürütme Kurulu değerlendirme toplantısı yapıldı.

Vali Yardımcısı Ekrem Ballı, düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, "Gönül Elçileri" projesi kapsamında 5 ayrı projenin yürütüleceğini hatırlattı. Ballı "Koruyucu Aile Projesi bunlardan bir tanesiydi. 18 farklı kurumda toplantı yapıldı. 'Gönül Elçileri' ve 'Koruyucu Aile' projesinde bir farkındalık oluşturma konusunda büyük bir mesafe aldık" diye konuştu.

Vali Halil İbrahim Akpınar'ın eşi Dr. Nihal Akpınar ise il genelinde önemli çalışmalar yapıldığını ve insanların toplumda biraz daha duyarlı olmalarını istediklerini ifade ederek, "Toplumda yapılacak daha çok iş var. Projeyle, her şeyi devletten bekleme mantığını yıkmaya çalışılıyor. Gönül elçisi projesinin en güzel yanı ülkedeki kaynaşmayı sağlaması, insanlarda 'ben ne yapabilirim' duygusunu geliştirmesidir. Maddi olarak düşünmemek gerekir, manevi olarak yardım yapılabilir. Toplumsal bilinçlendirme önemli. Bu bir toplumsal duyarlılıktır. İnsanlarımız yardımseverler. Toplumumuzu bananelikten kurtarabilirsek en önemli hizmeti yaparız. Bu her alan için geçerli. Bir yerde sosyal sorumluluğu almamız gerekiyor" dedi.

İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Gönül Günaydın Çabukoğlu da ocak ayı itibariyle il merkezi ve ilçelerde çeşitli hedef gruplarına yönelik tanıtım toplantıları düzenlediklerini ve toplantılar sayesinde bin 574 kişiye ulaşıldığını bildirdi.

İl genelinde 856 kişinin "Gönül Elçisi" olduğunu ve "Koruyucu Aile" projesi kapsamında il genelinde 11 başvuru yapıldığını anlatan Çabukoğlu, ildeki çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammed Akgül de gönül elçisi olan kişilerden 274 kişinin gönüllü olarak, 433 kişinin çocuk hizmetlerinde, 275 kişinin engelli hizmetlerinde, 208 kişinin aile hizmetlerinde ve 284 kişinin de yaşlı hizmetinde çalışmak istediklerini bildirdiklerini söyledi.

Toplantı sonunda, gönül elçileri çalışma rehberi el kitabının tanıtımı ile proje çalışmaları hakkında bilgi verildi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gönül Elçileri ve Koruyucu Aile Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement